Tom Stalls liv ändras över en natt när han i självförsvar skjuter ner två brottslingar på sin restaurang. Plötsligt byts vardagen mot kändisskap, och Tom blir stadens hjälte. All uppmärksamhet drar dock till sig en man som är övertygad om att Tom är någon helt annan än den han utger sig för att vara. Plötsligt svävar Tom och hans familj i livsfara.

Det känns på något sätt som ett trevligt återseende att se Viggo spela en normal person, och slippa se honom viftandes med sitt svärd samtidigt som han rider fram på sin häst över Nya Zeelands höjder. Han är mycket bra i rollen som mönstermedborgare (nåja) i den sömniga lilla staden. Även hans fru som spelas av Maria Bello (Cityakuten bla) samt sonen gör bra ifrån sig. Det tråkiga är dock att man inte utnyttjat potentialen i en så dynamisk skådespelare som Ed Harris bättre. Filmen hade definitivt tjänat på om Cronenberg gett hans karaktär mer utrymme och låtit honom ta ut svängarna lite mer.

De dryga 90 minuterna som filmen höll på försvann fort. Dock är tempot i filmen inte speciellt snabbt, men Cronenberg är bra på att skapa karaktärer som får en som åskådare att intressera sig för dem. Även om filmen inte är något direkt mästerverk så har den många kvalitéer som gör den till en hyfsat underhållande och spännande thriller. Mycket tack vare bra skådespeleri men också tack vare att man för en gångs skull gjort en film som är realistisk och inte slängt in en massa cgi-effekter, silikonbröst, nu-metal samt inoljade muskelberg, sånt klarar vi oss faktiskt utan. A History Of Violence är klart sevärd.

Lämna ett svar