Föregångaren Hollywood Gigolo som kom för några år sedan hade faktiskt några scener som var riktigt underhållande. Nu är den obligatoriska uppföljaren här och den är tyvärr ganska typisk för just uppföljare. Detta betyder krasst sett att den här filmen på alla sätt är sämre än dess föregångare. Här har man dragit allt till sin spets ett varv till. Där föregångaren hade en viss charm och kändes hyfsat underhållande känns den här filmen överdriven, förutsägbar och för att använda ett hemskt ord: plump. Humorn tenderar att gå över gränsen i sin dumhet och dess behov att mer äckla än underhålla stör, rejält. Under filmens lite dryga 75 minuter skrattar man inte speciellt mycket. Man vet vad som ska hända i förväg och när det händer är det istället osmakligt och utan tajming. Bäst i hela filmen är Norm McDonald vars skotske manshora fixar några av de skratt som filmen trots allt bjuder på. Annars är filmens manus ett rent skämt, och dessutom ett riktigt dåligt sånt.

Deuce åker till Amsterdam för att försöka rentvå sin hallickpolare T.J som nu blivit anklagad för mordet på en populär gigolo. Det är dags att gå undercover så att säga. Snacka om tunn handling. Då filmen utspelas på plats i Amsterdam finns det en hel del kul att titta på, och banne mig om inte Hollands Jeroen Krabbé dyker upp i en av filmens större roller. Man tror inte att det är möjligt att en sådan skådespelare hamnat i den här sörjan. Filmen har dock en fördel och det är att den inte drar sig för att driva med amerikanernas dumhet samt kanadensarnas sätt att bete sig när de är utomlands. Givetvis ger den också en hyfsat skev bild om oss européer också. Nu hoppas jag att Rob Schneider begraver sin karaktär och satsar på något nytt och framförallt något bättre. Den här smörjan är enbart gjord för att tjäna en vacker slant på en allt mer uttråkad filmpublik. Se något annat istället, nästan vad som helst går an.

Ps, se upp för en smutsig Rachel Stevens.

Officiell Hemsida med trailer and da shit

Lämna ett svar