Henning Mankells utmärkta deckarsvit om Kurt Wallander har med Mastermind nått sin sjunde film. Lilla Ystad skakas återigen när en kvinna hittas död, hängande uppochner i sin lägenhet. Obduktionen visar att hon tappats på sitt blod. Samtidigt börjar konstiga saker hända Kurt och hans kollega Martinsson. Nycklar stjäls, bildäck skärs sönder och det dröjer inte länge innan polisernas familjemedlemmar är mördarens måltavlor.

Mastermind är som svensk thriller ganska bra. Krister Henriksson gör sitt jobb bra. Han växer i sin roll för varje film och detsamma gäller för Douglas Johansson, Mats Bergman och de andra poliserna. Det hela är stabilt och känns genuint svenskt och hyfsat realistiskt. Man har dessutom ansträngt sig med att få till vackra utomhusscener. Vackert väder och långa stränder får mig att längta till sommaren. Manuset är helt okej, och här finns de små detaljerna som håller spänningen uppe. Dessutom finns det några intressanta vändningar och tillsammans med några fiffigt uttänkta spänningsmoment hålls intresset vid liv. Okej att det hela kanske är aningens orealistiskt mellan varven, men säg den thriller som inte är det nu för tiden. Som thriller duger den och personligen anser jag att den är ganska hyfsad faktiskt. Betyget blir helt okej. Mastermind är sevärd och hyggligt spännande om man tycker om svenska kriminalfilmer.

Minus för otaliga produktplaceringar samt att det känns som om man tittar på en tv-serie.
Plus för skådespeleri, miljöer och en del spännande scener.

Filmens Officiella Hemsida

4 Svar på “Wallander – Mastermind”
  1. DawnLord skriver:

    Jag tyckte den var förutsägbar. Och om man sätter den i relation till dom övriga filmerna tycker jag att den var lite väl magstark stundtals och bitvis.

  2. Joln skriver:

    Som alla svenska thrillers/snutfilmer. Bra uppbyggd men lite tattigt slut.

  3. […] Wallander – Mastermind Wallander – Mörkret Wallander – Afrikanen Wallander – Steget efter Wallander – Den svaga punkten Beck – I Guds namn Beck – Den svaga länken Beck – Den japanska shungamålningen Irene Huss – Tatuerad torso Gangster […]

  4. […] Wallander – Mastermind Wallander – Mörkret Wallander – Afrikanen Wallander – Steget efter Wallander – Den svaga punkten Beck – I Guds namn Beck – Den svaga länken Beck – Den japanska shungamålningen Irene Huss – Tatuerad torso Gangster […]

  5.  
Lämna ett svar