Äntligen är sommaren här! Perfekt väder och mer folk ute på stan än vanligt. Att promenera ute i vackert väder är inte helt fel. Speciellt inte om man kan sätta sig på ett fik som har uteservering och njuta i solen. Gärna med en glass eller kanske en kall öl. Hur som helst så var jag ute en sväng igår eftermiddag och konstaterade att hur många som helst har hund nu för tiden. Raserna varierar, brukshundar och knähundar gick omkring med sina hussar och mattar. Minihundar är ju hur vanliga som helst, mycket tack vare fröken Hilton förstås. Större hundraser som schäfer och labrador verkar det också finnas hur många som helst av. Pitbullterriers också, gärna tillsammans med en ägare med vitt linne, solbrillor, tatueringar, guldringar och kedjor överallt. Fast de är gulliga de med, i alla fall när de är valpar. Hade jag tid och ord och ett jobb som gjorde det möjligt att ha med en jycke på så skulle jag nog skaffa en Jack Russelterrier. Detta efter att ha blivit helt salig en dag för snart tio år sedan då jag var på en kennel som födde upp såna. Efter att ha ungåtts en stund med fem pyttesmå Jack Russelvalpar var det svårt att åka därifrån tomhänt.

Idag fick jag chansen att busa lite med en sån igen då en tjej med en knappt halvårsgammal Jack Russel stod före mig i glasskön. Vi bytte några ord och kom snabbt in på hundsnack. Hon hade precis köpt en ny hundtidning och satte sig vid bordet bredvid mig och när jag passade jycken när hon hämtade med kaffe började jag bläddra i den. Härliga Hund, en hundtidning måste ju vara en skitbra affärsidé med tanke på hur många hundälskare det finns i landet. I alla fall så gick samtalet vidare och vi kom in lite på raser och blandraser. Labrador korsat med schäfer har man ju sett, men inte en rottweiler korsad med tax. Det trodde jag inte var möjligt men tjejen stod på sig och hävdade att rasen faktiskt existerade och jag valde att tro på henne. Hemma igen gick jag in på nätet och googlade lite. Ta mig satan, denna bild dök upp på skärmen. Den ska enligt uppgift föreställa en rottweilertax.

En sån skulle jag vilja se i verkligheten, måste ju se hur frän ut som helst. Fast oddset att springa på en sån nästa gång jag går ut och fikar lär väl vara tämligen minimalt.

Ett svar på “Hundar och solsken”
 1. Laila skriver:

  Hej! rammlade in på den här sidan,och läste om korsningen Rottwailer/Tax

  Hade en Blandrastik (Rizen & Varghund)

  Och fick överta en strävhårig Tax hane..Har ju alltid tänkt att en lien hund kan ju inte para sig med en stor

  Pepsi som min stora hund hette fick P-spruta när jag tog över Kalle (taxen)

  Och när dom blivit riktiga vänner så såg jag att Pepsi låg på gräsmattan med Kalle ”Junkandes” bakom 🙂

  Så det är inga problen med parning om den stora hunden vill

  Mvh Laila Hemming

 2.  
Lämna ett svar