Då jag skulle köpa dagens tidning idag så hade kioskinnehavaren glömt att returnera några olika tidningar. Jag passade då på att för den fantastiska summan av fem kronor slå till på en tjock och flashig amerikansk publikation som heter Dirtwheels. Thudfaktorn var rejäl då tidningen hade ett omfång på hela 324 sidor. Då jag gillar motorcyklar och annat som rör på sig så kunde kanske en 324 sidor tjock quadracertidning lätta upp den regniga eftermiddagen som nalkades.

Väl hemma upptäckte jag en packningsgrad hittills utan motstycke. När jag började bläddra i tidningen tog det inte länge innan jag undrade om den innehöll något som helst redaktionellt innehåll över huvud taget. Förutom en spalt med tidningens innehållsförteckning bestod de första 16 sidorna av reklam, som sedan följdes upp med några torftiga insändarsidor där tidningens läsare skickar in bilder och kortare texter. På sidan 36 kommer tidningens första artikel, en fyrspaltare på något mer än en a4. Sedan mer reklam och små bilder som läsarna skickat in. Den första artikeln av läsvärde är en test och den startar på sidan 58. Det här är en skaplig hint om tidningens anmärkningsvärda innehållslöshet. Jag tror aldrig att jag läst en tidning med så pass mycket reklam och bilder förr. Av tidningens 324 sidor består hela 234 av reklam. Alltså består tidningen endast av 90 sidor med text, och jag lovar att minst 50 % av dem är blaj och bilder (ofta amatörmässiga) på avgassystem, kolvar och packningar.

Nu betalade jag fem spänn för den. Skulle du köpa den i din kiosk skulle du få slanta upp med 89:-, allts ca 1 krona per sida med text. Rena rånet. I hemlandet Usa kostar tidningen 5.50$ (ca 40kr) och man kan prenumerera på 12 nummer, få dem skickade till Sverige för i sammanhanget futtiga 50$ (CA 365kr). Vid en prenumeration hamnar man då på 30: – per nummer vilket är rejält mycket rimligare än de sanslösa 89: – som den kostar i pressbyrån. Personligen tyckte jag att fem kronor var tillräckligt men det är bara jag. En lysande affärsidé lär den ju vara då man lyckats kränga 234 helsidor med reklam, vilket lär ge en vacker slant till kommande lika innehållslösa nummer.

Om du är en fanatisk quadracerälskare kan du kolla upp tidningen, men om den är prisvärd eller läsvärd det får du allt själv bestämma. Dess hemsida finns här.

Allt om quad´s kan du läsa på den suveräna Atv.info

Lämna ett svar