Dags för en recension av en film jag såg på bio för lite drygt en månad sedan. Lucky Number Slevin, en thriller med Josh Hartnett i rollen som den otursföljde Slevin som alltid råkar befinna sig på fel plats vid fel tillfälle. Anledningen till att det blev ett biobesök berodde mest på att jag tyckte att Bruce Willis senaste film16 Blocks var helt okej. Willis spelar yrkesmördare i den här rullen, samt att Lucky Number Slevin enligt diverse amerikanska (och även vissa svenska kritiker) skulle vara ganska fiffig och smart. Här nedan kommer mina egna åsikter.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Handlingen:
Slevin blir förväxlad med Nick Fish och plockas upp av gangsters som vill kräva in Nicks spelskulder. För att bli av med Nicks spelskulder tvingas Slevin gå med på att utföra uppdrag åt rivaliserande gangstergäng.

Lucy Liu är en frisk fläkt som med sin energi och lekfulla charm lättar upp stämningen i de scener hon är med i. Josh Hartnett fungerar men det är giganterna Sir Ben Kingsley och Morgan Freeman som verkligen agerar med den pondus och erfarenhet som de genom åren byggt upp. Extra roligt att Freeman den här gången inte spelar snäll gammal gubbe utan en gangster.

Dialogen är rapp och ovanligt smart, lite åt Tarantinohållet. Dessutom finns det en kemi mellan skådespelarna och i vissa scener slår det nästan gnistor mellan dem. Lucky Number Slevin känns fräsch och är ett bra exempel på en sevärd grabbfilm som skiljer sig från många andra filmer i genren. Tempot hålls uppe då det hela tiden händer saker och regissören Paul McGuigan ska ha cred för att han gjort filmen precis lagom lång, lite drygt 99 minuter. Självklart finns här överdrifter, våldsamheter och kanske lite väl konstruerade machoscener, samt ett ganska stort inspirationslånande av Tarantino och Guy Ritchie men det har jag överseende med den här gången. Inget mästerverk men jag måste ändå säga att jag fann den underhållande och tycker att den är en frisk fläkt i thrillergenren. Vad tycker du?

Hemsida med trailer och annat trevligt

2 Svar på “Lucky Number Slevin – Smart och rapp”
  1. Christoffer skriver:

    Det är en trevlig sida du har här (underbart stilren)! Jag håller med dig i vad du säger om Lucky Number Slevin, jag själv gillar den skarpt, det är en av de bättre filmerna på väldigt länge. Är man dessutom dyrkare av Tarantinosismen så… :).

  2. […] actionraffel som avslutning. Att se honom tillsammans med Dolph, Sly, Eric Roberts, Jet Li, Bruce Willis, Arnold, Mickey Rourke, Jason Statham och de andra i Stallones kommande övermäktiga The […]

  3.  
Lämna ett svar