Amerika är ett land i konstant behov av hjältar. Ett faktum som ofta används av filmbolagen och den här gången är det wrestlingförbundet WWE som har gjort en spelfilm med en av sina ”brottare” i huvudrollen.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Handlingen är enkel, den jättestore John Triton är den dekorerade soldaten som har blivit hemskickad från kriget i Irak, mot sin vilja. Hemma i staterna har allt sin gilla gång men den småputtriga vardagen bryts plötsligt då Johns fru kidnappas. Spåren leder mot skurken Rome (spelad av T-1000 himself, Robert Patrick) och nu är det dags för marinkårssoldaten Triton att utföra sitt allra farligaste (och förmodligen våldsammaste) uppdrag, ett uppdrag där allt är tillåtet.

Kolla in trailern och unna dig sedan 15 sekunder till att kontemplera. Varför gör de så här, de kära filmbolagen? Svaret stavas väl pengar. Effekterna lämnar ungefär hur mycket som helst att önska, och ett b-aktigt skimmer ligger som en tät dimma över hela filmen. Dock kanske det finns ett uns av underhållningsvärde insprängt någonstans. Dessutom tror jag att man haft extremt roligt under inspelningen, så mycket leksaker som smäller och håller på kan få vilken grabb med barnasinnet i behåll att le en hel vecka, oavbrutet.

Personligen skulle jag också vilja veta hur man får såna där häftiga trästockar till underarmar, men något säger mig att tillvägagångssättet förmodligen inte skulle vara allt för hälsosamt i det långa loppet. John Cena (född 1977) är visst inte bara brottare utan även en ”rap-artist” och nu får han alltså sätta epitetet ”skådespelare” på sitt visitkort. Har vi månne den näste actionhjälten i John Cena? Eller blir han en parentes i filmhistorien, vad tror du?

Trailern hittar du här

The Marine har premiär den 13:e oktober i usa.

Lämna ett svar