Idag rotade jag lite i mitt vindsförråd och hittade ett gäng videokassetter. Gamla videokassetter, från tidigt nittiotal. Såna som vi födda på sjuttiotalet använde förr. Ett av dem var märkt med etiketten Hårdrock.

När jag slängt in den i min video (och dessutom dammat av den då den inte använts sedan 2002 eller så) rullade Mötley Crue – Uncensored från 1986 upp. Jösses vilken nostalgi. Jag kom ihåg det som om det var igår, jag och Mårten Falk (barndomskompis och grym gitarrvirtuos) hade lånat den av en kompis och kånkat min video hem till honom och gjort en kopia. Jag gillade inte alls Mötley på den tiden (vilka fjollor). Men, efter Mötley Crue-filmen dök minsann ett guldkorn upp. W.A.S.P – Live At The Lyceum från London 1984. Okej, ljudet och bilden är ju knappast i dvdklass, men vilken känsla. Satan i gatan vilken konsert!

Klassiska låtar som I Wanna Be Somebody, On Your Knees och Sleeping In The Fire betas av och för 22 år sedan var bandet rejält bra live. Den här filmen hade jag (trots att den bara innehåller 10 spår) gärna haft på dvd. Vid en titt på Ebay så finns det en hel del exemplar på vhs att få tag på. Snälla W.A.S.P jag vädjar. Ge ut den på dvd, eller gör ännu hellre en ny musikdvd av kalibern Best Of. Det vore nåt! Snart kommer cd´n Dominator ut i butikerna. Det gjorde ju inget om den blev lika bra som The Last Command. Knappast troligt, men hoppet är det sista som försvinner. Nu ska jag fortsätta kolla på Live at the Lyceum sen blir det sängen! Höres!

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

W.A.S.P Officiell Hemsida

3 Svar på “Nostalgi på Vhs!”
 1. […] Inatt fick jag lust att spela lite klassiska arkadspel. Satt och kollade lite i en gammal datatidning som jag hittade när jag letade på vinden och hittade W.a.s.p-konserten. Nu snackar vi klassiska arkadspel med träkabinett och myntinkast för enkronor. Spel som var sjukt beroendeframkallande för kidsen i mitten av 80-talet. Såna ser jag knappt nu för tiden. Det enda man ser på pizzerior eller andra uteställen är de där jävla pokerautomaterna. Bredvid dem sitter ofta skitskumma människor och röker och tjafsar med varandra. Så var det ju inte förr. […]

 2. Pava skriver:

  Ah, klunka faktiskt ner denna konsert för ett par veckor sen: Bra skit! Härom dagensåbeställde jag W.A.SP (lr Blackie Lawless show) plåtar till ”Plopphallen” på valborg. Såg setlisten från denna tour, ser lovande ut:
  On your knees
  Circus
  Hate to love me

  Love Machine
  Wild Child
  Take me Up

  School Daze
  Paint it black
  scream until you like it
  I don’t need no Dr.
  Real Me

  Idol
  IWBS
  Heavens hung in Black
  Texas

 3. Annika skriver:

  wasp e grymma men crue rules /Annika

 4.  
Lämna ett svar