Dags för en tidlös (hrrm) långtradarvåffla i sen sjuttiotalsstil med Chuck Norris. Chuck spelar långtradarchaffisen vars lillebror plötsligt försvinner under en av hans körningar. Efter lite efterforskningar visar det sig att brorsan hamnat i klorna på en elak domare som styr en liten stad med järngrepp.

En stad där man instiftat egna lagar där man gör som man vill. Givetvis får Chuck upp spåren och snart blir det rejält med action när hamnar i klorna på lokalbefolkningen. Breaker Breaker är en av Chucks tidiga filmer. Så tidig att han inte ens har skaffat skägg, nej då, här finns dock en prydlig mustasch att vila ögonen på. Klädmodet är tidstypiskt skönt, tighta utsvängda jeans, boots och stora kragar höjer skådespelarnas färgprakt. Den koola skurken dricker sin Wild Turkey rakt ur flaskan, iklädd jeansskjorta, tajta brallor och boots, tuffheten personifierad. Precis som titeln avslöjar finns här dessutom en del skön truckerdialog, med jiddar och snack om grävlingar (snutbilar) och annat jox. Landsvägssyltorna med flottig mat, halvsexiga servitriser samt det vanliga drägget som alltid vill bryta arm finns här också. Kan Chuck bryta arm? Oh yes!.

Läs mer om Chuck Norris: Silent Rage
Läs mer om Chuck Norris: The Cutter
Läs mer om Chuck Norris: Good Guys Wear Black

Läs mer om Chuck Norris: Hitman

Läs mer om Chuck Norris: Lonewolf McQuade
Läs mer om Chuck Norris: The Octagon
Läs mer om Chuck Norris: Breaker Breaker!

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Slutfighten i hästhagen är för filmtypen ovanligt kort, men samtidigt någorlunda realistisk. Den kanske känns lite platt om man just sett finalen i Invasion Usa, men det finns nog ingen så korkad som ser dessa filmer med täta mellanrum. Nu ska jag dammsuga lite och kanske kolla på nån annan trevlig skitfilm med charm. Den får du kanske läsa om här om några dagar. Spännande va?

Lämna ett svar