You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Vissa filmer vet man på förhand att man absolut måste se. Det här är en sådan för mig. Trots att jag har ett hatkärleksförhållande till Jack Blacks skådespeleri. Hursomhelst en film med en handling som denna får jag bara inte missa när den dyker upp på bio, förhoppningsvis om några månader eller så.

Jerry (Black) jobbar på skroten och försöker att sabba ett kärnkraftverk som han tror är orsaken till hans huvudvärk. På något mystiskt sätt lyckas han få sin hjärna magnetisk vilket leder till en katastrof för Jerrys bäste vän (Mos Def) som driver den lokala videobutiken. Jerry lyckas tack vare sin magnetism radera alla videoband i butiken. Butikens lojalaste kund, en äldre tant som inte har alla hästarna hemma blir ledsen och Jerry beslutar sig att tillsammans med sin bäste vän återskapa några av de filmer som blivit förstörda. Tanken är att de själva, tillsammans med några vänner ska spela huvudrollerna i sina egna versioner av Lejonkungen, Rush Hour, Ghostbusters, Tillbaka Till Framtiden, Robocop samt Driving Miss Daisy.

Hur det hela slutar kan man ju undra, men roligt borde det bli. Man kan väl inte misslyckas med ett så pass skruvat manus.

Trailer

Hemsida

Wiki om filmen

Lämna ett svar