En ung kvinna hittas våldtagen och mördad en mörk natt i en park. De som gör den fasansfulla upptäckten är flickans egna föräldrar. Plötsligt dyker det upp en man som lämnar konstiga och förvirrade uppgifter om iakttagelser han gjort i parken. Utredningen faller på Beck och hans kollegor men de ledtrådar man har är få och knapphändiga. En granskning av andra anmälda överfallsvåldtäkter i Stockholm visar att det finns en koppling mellan brottsplatserna och den blå tunnelbanelinjen, ”Gettolinan”, men få våldtäktsmän är mördare..

Den svaga länken är en titel som säger en hel del. Trots att flera av filmerna i serien om Martin Beck varit sevärda så finns det bottennapp. Det här är en av seriens svagare delar. Däremot är den inte helt usel. Tar man filmen som en tv-film som speglar polisens vardag och inte som ett alternativ till Die Hard 4 så kan den definitivt fylla sin funktion. Tyvärr saknas dock en portion spänning och dramatik för att filmen ska lyfta. Det är habilt men inte direkt engagerande. Det finns med andra ord bättre svenska polisfilmer som kan vara värda att leta upp. Fansen lär ju däremot sett fram mot Den svaga länken.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Reggad på Commo.se

Ett svar på “Beck 22 – Den svaga länken”
  1. […] Wallander – Afrikanen Wallander – Steget efter Wallander – Den svaga punkten Beck – I Guds namn Beck – Den svaga länken Beck – Den japanska shungamålningen Irene Huss – Tatuerad torso […]

  2.  
Lämna ett svar