När jag var nere på kontoret och rensade lite i förrådet hittade jag detta guldkorn i ett sparat ex av Expressen daterat 14 oktober 1968. En galet skön, tidstypisk reklam för Bonniers Folkbiblioteks nya bestseller. Skapad i en fjärran tid, långt före ninjaboomar, curlingföräldrar och internet. Bilden är ju helt makalös. Vi får reda på att boken minsann har varit frankrikes mest omtalade och sönderlästa bok i tre års tid! Samt att Emanuelles liv och verklighet gick ut på att älska. Givetvis vill du veta den rafflande handlingen i boken, och då ska du klicka här. Det var bara att dra på sig lodenrocken och knalla ner till Pressbyrån och slanta upp 14.40 eller rättare sagt 16:- inkl oms. Inte moms, oms.

Den som kände sig lite wild and crazy passade säkert på att inhandla lite gummi samtidigt. Ett 30-pack kostade 16 kronor, inget att orda om. När jag tittar lite mer noga på annonsen konstaterar jag glatt följande:

Här finns en hel del roligt informationsmaterial att beställa! Det vore skoj att se dessa alster nu så här 40 år senare. Jag får kraftiga vibbar av präktighet, allvar och djup seriositet. Vad sägs om foldern ”Samspel” som innehåller saklig sexualupplysning för ungdomar och föräldrar, endast 4.15 kr. Eller varför inte bränna hela 17,20 på häftet ”Sex efter 60”? Har man kört fast finns det minsann snabb och effektiv hjälp här också, köp då foldern ”Variation & förnyelse”, endast 10,55kr. Ville man veta vad och hur man skulle använda sina nyinköpta kondomer kunde man beställa foldern ”Trygga tillsammans” helt gratis! Du kan vara helt lugn, häftena är nämligen godkända av rfsu.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Reggad på Commo.se

Ett svar på “Sexrelaterad reklam 1968”
  1. he he bra, nostalgik..

    Jesper

  2.  
Lämna ett svar