Bland stenarna på en strand utanför Göteborg upptäcks delar av en styckad manskropp. Det enda kriminalinspektör Irene Huss har att gå efter är en mycket speciell tatuering på torson.

Utredningen leder henne till Köpenhamn och en alltmer intensiv jakt på en sjuk bestialisk mördare. En mördare som hon vet snart kommer att slå till igen och som dessutom börjar fatta intresse för hennes egen familj. När hennes dotter mystiskt försvinner ställs Irene inför det ohyggliga faktum att hon kan tvingas att jaga sin egen dotters mördare.

Förutom ett antal poliser som har som hobby att hela tiden upprepa ordet torso hela tiden så finns här flera intressanta faktorer som gör Helene Turstens karaktär trovärdig. Hon har familj, hon har inte alkoholproblem (som alla andra poliser på film), hon ger ett skärpt intryck och hon spelas väl av Angela Kovacs.

Men det blir ofrivilligt lite roligt när den hårde snuten drar i sig en fyra Jägermeister och tar fyra klunkar öl före maten. – ”ska du inte ta det lite lugnare med det där, det är ju inte läsk du häller i dig direkt”, manar Irene Huss med uppmanande tonfall. Eller som den hårde polisen säger -”det är ju för faan teamwöök”. Sen undrar jag om det tillhör praxis inom polisen att en polis sitter hemma vid matbordet och diskuterar det senaste mordfallet tillsammans med sin man, sin 16-åriga dotter och sin yngsta dotter?

Jag har väntat länge på att se Lasse Brandeby i en seriös roll. Att gå från Kurt Olsson via Rena Rama Rolf för att landa en roll som polischef är nog inte helt oproblematiskt. Dock löser han det bra. Detsamma gäller för Dag Malmberg som spelar seriens hårding, Johnny Blom som jag vill se mer av. Den första filmen om Irene Huss visar sig med svenska mått mätt (märk väl) vara en hyfsad historia. För fans av svenska snutfilmer kan den definitivt vara ett alternativ.

Filmseriens hemsida
kan rekommenderas då den är snygg och har en hel del material som kan locka fansen.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Reggad på Commo.se

Ett svar på “Irene Huss – Tatuerad torso”
  1. […] Beck – I Guds namn Beck – Den svaga länken Beck – Den japanska shungamålningen Irene Huss – Tatuerad torso […]

  2.  
Lämna ett svar