Hjärtligt välkomna till min sågning av lågbudget-men-gjord-med-stort-hjärta-filmen Cloverfield. Det här kan faktiskt vara den enda riktigt negativt skrivna texten om Cloverfield någonsin. En i sanning het potatis, och en text som kommer att skaka om hela världen. Den kommer kanske att få alla som skriver om film att bli livrädda för repressalier från såväl filmskapare som från 25 meter höga utomjordiska monster som vill drastiskt ändra om på New Yorks stadsplanering.

Nu kommer ni antagligen att bli skitsura på mig. Det här är en film som det verkar som om man bara inte får tycka illa om. Alla hyllar dess storhet och kvalité. Visst, den är gjord med små medel, men ändå. Jag tyckte att den var skitdålig. Urusel. Punkt. Filmens inledning är ta mig fan det plågsammaste jag sett på bio någonsin. Det händer ingenting. Under vad som känns som en evighet flaxar kameran omkring (jag blir sjösjuk av att se skiten på bioduk, det kan ha sett lite bättre ut på en mobiltelefondisplay) på en fest. Vi får se den ena urusla skådespelaren efter den andra försöka sig på att leverera repliker eller bara se normala ut. Ingen lyckas. Jag skruvar på mig, tänker att nu får det fan hända något. Icke. Efter ett bra tag (det känns som tre timmar men det har förmodligen inte gått mer än kanske 20 minuter) händer något och vi slungas ut på gatan där ett monster (med stora fötter) går loss på stadens hus. Allt filmat väldigt skakigt (medvetet såklart då detta är en lågbudgethistoria med inspiration av Blair Witch Project) för att skapa en nerv och en läbbig spänning. Själv suckar jag bara och stör mig på de förbannade skådespelarna, speciellt T.K Miller som spelar Hud. Jag hatar hans förbann…
Nej, jag lägger ner det här nu. Jag har viktigare saker för mig än att dissa den här skitfilmen. Jag går och dammsuger istället. Ha det bra så länge och undvik den här skiten. En sak till, var så säkra på att det kommer uppföljare; flera stycken förmodligen. Kanske en tv-serie också. H-vete. Det värsta är att jag verkligen trodde på den här filmen redan från början, jag trodde att den kunde bli något alldeles extra.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video


Aftonbladet

Officiell hemsida

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reggad på Commo.se

3 Svar på “Cloverfield – Johan går apeshit!”
  1. jacob skriver:

    håller med, tyckte cloverfield var en intressant idé men det håller inte utan intressantare plot, eller karaktärer… det blev en sömnig rulle… såg den på video så jag slapp värsta sjösjukan i o för sig, men ändå… på duk… näh… bläh…

  2. Pidde Andersson skriver:

    Okej, då är vi två som sågat filmskrället.
    Tre, med Michael Tapper på Sydsvenskan.

  3. […] så blev det inte. En så här seg och ospännande inledning på en film har jag inte sett sedan Cloverfield. Men, faktum är att filmen tar sig och efter ytterligare en halv timma så börjar det gå åt […]

  4.  
Lämna ett svar