Välkommen till Arizona i slutet av 1800-talet. En plats där den ökände banditen Ben Wade och hans gäng gör livet surt för de flesta. De stjäl, plundrar och mördar utan hänsyn. När Wade tillfångatas får den forne soldaten Dan Ewans chansen att tjäna lite extra pengar genom att tillsammans med några andra eskortera Wade till tåget som ska ta honom till fängelset i Yuma. Wade ska levereras levande. Under den långa resan genom stundtals eländig terräng sätts det rejäl press på Ewans och hans medhjälpare då Wades gäng hela tiden försöker att frita honom. Samtidigt börjar en ömsesidig respekt byggas upp mellan Wade och Ewans.

3:1o To Yuma är i min bok en av de absolut bästa filmerna på mycket länge. Det beror på ett bra manus, samt inte minst helt magnifika skådespelare. Russel Crowe gör ingen besviken i rollen som den hård men trots allt mänsklige Wade. I rollen som Dan Ewans ser vi självaste Batman, Christian Bale som även han gör mycket bra ifrån sig. Lägg där till Hollywoods senaste (enligt mig) jättelöfte Ben Foster samt Alan Tudyk så inser man att det här kan bli hur bra som helst. Och det blir det, tack vare kompetent regi av James Mangold. 3:10 To Yuma ska du inte missa! Det är en otroligt bra film, den första jag skaffar när jag går över till Blu ray. Bilden på dvdn samt ljudet var av högsta klass, men den här vill jag definitivt se högupplöst på projektor!

Intresserade letar även upp originalet från 1957.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Aftonbladet

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

Reggad på Commo.se

Lämna ett svar