You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video
Det här var definitivt 1979 års tuffaste film. Det känns helt absurt att det redan gått nästan 30 år sedan den hade premiär! Minns jag rätt så såg jag den på en prasslig Cypernkopia runt 1983 och satt som förstenad framför en video när vi var på besök hos vänner i Kiruna. Då var VHS det hetaste som fanns. Minns också att det var ett jäkla snack på skolgårdarna om filmen som totalförbjöds tre gånger hos statliga biografbyrån.

Dock gick den att hyra något år senare, (så här såg den ut då jag hyrde den!) men jag vet inte om den var helt uncut då. Men, som jag gillade den! Tvåan hade inte en chans även om den var hyfsat underhållande och trean var väl heller inte så illa, men ettan var rena dynamiten. Jag har haft den ett par år på dvd men jag kan sätta en slant på att det inte är samma ljudspår på min dvd som det var på den gamla VHS-versionen. Mel Gibson lät otroligt tuff, i alla fall på VHS. Det har varit snack om ytterligare en uppföljare och Mad Max: Fury Road lär väl komma, men jag är skeptisk. Hoppas kan man ju alltid göra att den blir bra. I väntan på fyran bör dessa länkar besökas:

Madmaxmovies.com här finns hur mycket som helst!
Mad Max på Wiki
Madmaxonline.com
Mad Max på Allmovies
Fakta om regissören George Miller
Newsweek intervjuar George Miller
Mad Max Replicas
Bilder från filmerna

Passa på att återuppleva del två och tre:
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Här köper du filmerna utomlands
Amazon har en jäkla massa Mad Max prylar också, tänk på tullen bara
Discshop har dem också

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reggad på Commo.se

Creeper

3 Svar på “Postapokalyptisk nostalgi av rang”
  1. saom skriver:

    Wow. Mel Gibson har blivit… äldre.

  2. Johan skriver:

    Jag trodde jag hade sett den här, men klippet känns inte bekant … alls.

    //JJ

  3. […] Mer Gibson på Kanonfilm Ännu mer Mel Gibson på Kanonfilm Danny Huston på Kanonfilm […]

  4.  
Lämna ett svar