Vad sägs om en thriller om två yrkesmördare som tvingas tillbringa ett par veckor i den belgiska staden Brugge i väntan på nästa uppdrag? Dessutom är de väldigt olika som personer och har olika intressen, men de känner varandra väl och kan trots allt kampera ihop utan att de blir tokiga. In Bruges som filmen heter är en otroligt bra film. Det beror främst på följande faktorer. Brendan Gleeson är som vanligt en rent skrämmande bra skådespelare som tillsammans med Colin Farrell verkligen höjer filmen. Gleeson är verkligen bra i sin roll som äldre yrkesmördare med samvete.

Den andra faktorn är just miljöerna i Brugge, vill man inte åka dit efter att ha sett filmen måste det vara något fel. Otroliga miljöer, filmade med känsla och med öga för detaljer gör filmen till ett rent smörgåsbord av ögongodis. Snyggt, välspelat och inspirerande, inte minst bra pr för staden. Sedan har vi filmens actionsekvenser som även dessa är gjorda med en återhållsam och dyster känsla. Det här är verkligen ingen hjärndöd actionbagatell utan en lågmäld och i vissa stunder dyster och känslosam film. Den växer ju längre in i den man kommer och när den är slut konstaterar jag att den var det bästa jag sett i genren på länge. Att den sedan kan köpas för typ 130:- på webben gör den ännu bättre. En av förra årets bästa filmer!

Handlingen från Discshop:
De två brittiska yrkesmördarna Ray (Colin Farrell) och Ken (Brendan Gleeson) har stött på ett akut problem. Ett jobb går snett och dom måste hastigt lämna England. Deras chef Harry skickar dem på semester till den idylliska Belgiska staden Brygge där de får leka turister tills situationen har lugnat ner sig. Ray hatar den charmiga lilla staden med de vackra byggnaderna och det långsamma tempot och motvilligt går han med på att fördriva tiden med sightseeing. Ken å andra sidan störtförälskar sig i denna medeltidsstad. Då det efterlängtade telefonsamtalet från Harry äntligen kommer har den mystiska Chloe (Clémence Poésy) gjort Ray mer välvilligt inställd till att vistas i Brygge. Men vad Harry har på hjärtat kommer som en chock?

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Aftonbladet

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reggad på Commo.se


Creeper

Ett svar på “In Bruges – Ken & Ray på sightseeing”
  1. […] McGregor och Farrell som spelar de båda bröderna funkar mycket bra ihop. Speciellt Farrell är bra och spelar övertygande med ett brett register av känslor och sårbarhet. McGregors karaktär är uppe i det blå och visar upp oväntade karaktärsdrag som lyfter filmen. Det hela börjar ganska makligt men som snart börjar Allen måla upp en intressant och oviss historia. Bilden på dvdn är bra; men att se på omslaget att filmen är inspelad i dolby digital 2.0 är rent tragiskt. Hur är det möjligt att en regissör som Allen kan gå med på att göra en film i detta futtiga ljudformat. Jag hade svårt att tro att det var sant men ljudet var verkligen i DD 2.0 och det är rent skandalöst uselt. Lågbudget anyone? Det som slutligen gör att filmen får ett medelmåttigt betyg är dess slut som känns väldigt ofärdigt och fullständigt abrupt. Jag avslöjar ingenting, men filmen kunde ha blivit riktigt bra med lite handpåläggning så att säga. Nu blev betyget bara godkänt. Ni som vill se en förbannat bra thriller med Farrell bör definitivt ta en titt på den mycket imponerande In Bruges! Missa inte den! […]

  2.  
Lämna ett svar