När Charlie får sparken från sitt nya jobb redan första dagen fylls han av oro för hur han ska försörja sin familj. Så när småskurken Gus kontaktar honom med en vattentät plan blir han intresserad. Planen går ut på att utpressa en kyrkans man som besökt lite för många olämpliga internetsidor. Tillsammans med Gus före detta flickvän Josie sätter de planen i verket men allt går fel och när pastorn dör tack vare trion börjar saker och ting spåra ur på allvar.

Här finns en hel del smarta och läckra bildlösningar (tänk Snatch och liknande) som drar upp tempot och gör filmen lite hippare. Musiken (på soundtracket finns Rammstein, Eels och norska Gluecifer) är även den bra!. Manusförfattarna har verkligen lyckats med att skapa en riktigt finurlig intrig med många tvära kast och fiffiga händelser. Tempot är högt och mixen mellan svart humor och absurda händelser känns faktiskt ovanligt lyckad. Dock känns filmen svår att identifiera då man filmat både i Wales och i Kanada vilket får en att undra om det hela utspelas i Europa eller Nordamerika. Enligt Wikipedia utspelas filmen i Oregon, hmm.

Trots att jag tillhör den minoritet av världens befolkning som aldrig har och aldrig kommer att inse tv-serienVänners storhet så stör jag mig inte nämnvärt på att David Schwimmer finns i rollistan. Han är definitivt inte bra men heller inte helt usel. Simon Pegg däremot är klockren i sin roll som mytoman med extrem påhittighet. Veteranen Jon Polito dyker upp som superagent, vilket är lite ovanligt då jag främst förknippar honom med skurkroller. Jag vill inte avslöja för mycket och på så sätt förstöra din upplevelse av filmen. Därför konstaterar jag att Big Nothing är klart sevärd. Dessutom så är filmen kort, inte ens i närheten av de 86 minuter som det står på omslaget vilket gör att det händer saker mest hela tiden. Trevligt.

Du som är nyfiken på Pegg bör definitivt fördjupa dig i den helt suveräna tv-serien Spaced. Missa heller inte Shaun Of The Dead eller varför inte Hot Fuzz.

Vad tycker du? – Droppa gärna en rad i kommentatorsfältet!


Simon Pegg på webben

Filmens hemsida

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar