Polisen J.J Mcquade får problem med en slemmig vapenhandlare i den här actionhistorien från 1983. En riktig actionrökare i typisk åttiotalsstil kanske kan vara något att vila ögonen på framåt kvällen. Lone Wolf McQuade är i stort sett en western som man flyttat fram ungefär 100 år. Handlingen är som tagen från en klassisk John Wayne-rulle. Sergio Leone har definitivt varit den stora inspirationskällan och han ska nog vara glad att han inte fick uppleva den här filmen, då det så att säga råder en hyfsat tydlig skillnad mellan Lone Wolf McQuade och Leones klassiker. Man har använt sig av mycket snabba klipp mellan helbilder och närbilder och musiken är rena stölden av Ennio Morricones klassiska visslande. Det blir dock ganska kul att se och känner du dig manad så kanske den här filmen kan vara något för dig. Känner du att du vill veta mer om den fortsätter du att läsa. Annars ser du den och då måste du sluta läsa HÄR.

För några rader ner kommer en smaskig rapport som består av mängder med spoilers om vad som händer i filmen, och det vore ju lite läskigt om du först läste dessa, för då är ju filmupplevelsen (nåja) förstörd fullständigt. Ok, Lone Wolf McQuade består bland annat av följande guldscener och karaktärer:
Huvudkaraktären J.J Mcquade, den tyste starke ensamvargen. Skäggig som få, bor i ett ruckel tillsammans med sin tama varg. Inne i ”huset” där han bor ligger drivor av Guns And Ammo, urdruckna ölburkar, amerikanska flaggor och colaburkar. Väggarna täcks av vapenhyllor. J.J är singel, men har en bra relation till sin föredetta fru som han har en dotter med. Han kör en trimmad bil som ständigt ser ut som en ko har skitit på den. Han levererar i sitt jobb men är samtidigt polischefens mardröm då han alltid vill jobba ensam, och klär sig som en uteliggare.

Självklart paras J.J ihop med den unge latinamerikanske snut-rookien som kan datorer och som tvingas jobba med den lätt asociale hjälten. Sen har vi den riktigt koola killen, en pensionerad snut med stor erfarenhet, excentrisk klädsmak samt en vit mustasch med tillhörande vitt hår. Han är stentuff. En sliskig skurk (spelad av David Carradine) som är europeisk karatemästare börjar att styra och ställa i staden (trots att han sparkar som en gul-bältare) och snart leder detta till ett personligt litet krig mellan han och J.J. Det slutar dock inte där. En av skurkarna är nämligen en elak rullstolsbunden dvärg som tycker om videospel och som mer eller mindre skrattar konstant, på högsta volym. Kanske han går att använda om bara J.J spelar sina kort rätt? Men lyckligtvis har vi även the token black guy att glädjas åt. Han visar sig vara ganska användbar i sin roll som FBI-agent och har en förmåga att dyka upp när han behövs. Som en bättre version av Ipren-mannen.

Sen har vi såklart den mystiska vackra och rika kvinnan. Vars man just dött på ett mystiskt sätt och som nu är ihop med skurken. Gissa hur länge det dröjer innan hon blir kär i den otvättade ensamarmén. Det verkar som hon älskar honom rejält, då hon helt plötsligt städar upp i hans ruckel. Något som får Chuck att härskna ordentligt. Hon har ju kastat hans öl i soporna! Men det hela bryts sedan upp och slutar i en av filmvärldens vackraste kärleks scener (nåja) då vi ser Chuck Norris och Barbara Carrera ömsint nojsa runt i en lerpöl. Vackert var ordet. Så romantiskt att man blir tårögd. Eller lätt illamående beroende på om man gillar leriga karlar med massor av hår i ansiktet.

Lone Wolf McQuade kan var sevärd om man gillar genren och känner för att se en tidigare version av Walker Texas Ranger. Dessutom helt utan en sjungande Chuck Norris.

Läs mer om Chuck Norris: Invasion Usa
Läs mer om Chuck Norris: Silent Rage

Läs mer om Chuck Norris: Hitman

Läs mer om Chuck Norris: Lonewolf McQuade
Läs mer om Chuck Norris: The Octagon
Läs mer om Chuck Norris: Breaker Breaker!

Vad tycker du? – Droppa gärna en rad i kommentatorsfältet!

Chuck Norris Official Homepage

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 Svar på “Lonewolf McQuade – Chuck Norris i skägg & lera”
  1. […] mer om Chuck Norris: Hitman Läs mer om Chuck Norris: Lonewolf McQuade Läs mer om Chuck Norris: The Octagon Läs mer om Chuck Norris: Breaker […]

  2. […] imdb. Det är snällt det. Läs mer om Chuck Norris: Slient Rage Läs mer om Chuck Norris: Hitman Läs mer om Chuck Norris: Lonewolf McQuade Läs mer om Chuck Norris: The Octagon Läs mer om Chuck Norris: Breaker […]

  3. […] Läs mer om Chuck Norris: Lonewolf McQuade Läs mer om Chuck Norris: The Octagon Läs mer om Chuck Norris: Breaker Breaker! […]

  4. […] Jo jag badade i havet, fiskade krabbor (tänk Deadliest Catch), nötte ut min tennistrainer , hyrde Lone Wolf McQuade samt Octopussy på vhs, kärade ner mig i kalaspinglan som jobbade i den enda livsmedelsbutiken […]

  5.  
Lämna ett svar