Haynes reparationshandböcker är rena bibeln för gör-det-självaren. Men förlaget har en hel del andra trevligheter för oss bilälskare. Tony Drons bok Porsche Engineering for excellence är ett bra exempel. Jag har läst många böcker om Porsche och det här är definitivt en av de bättre. På 190 sidor guidar mr Dron oss genom märkets alla modeller från den vackra 356:an till den senare dräparen 997. Cayenne och Carrera Gt tas upp i det sista kapitlet. Men med fokus på framförallt de olika 911 modellerna så är boken minst sagt trevlig läsning. Här finns bilarnas historia, tips på vad man ska se upp med om man är spekulant samt vettiga fakta om körglädje, kvalitet, missar och annat. Det är ingen tvekan om att Dron vet vad han snackar om och boken är riktigt väl genomarbetad. Sedan finns här massor av högklassiga fotografier, inte minst på de lite mer speciella modellerna som 959, 993 och 911 turbo. Knivskarpa bilder, späckade faktarutor och trevlig layout gör boken till en klockren present för Porscheälskaren. Köper du den i Sverige får du punga ut med ca 245:- men tar du den via England så hamnar du på futtiga 168:-

Haynes beskrivning av boken
Porsche has become one of the most evocative names in motoring history. With a tradition of engineering excellence and innovation, Porsche has developed into a brand synonymous with cutting-edge technology, and the production of stylish, high-performance cars of unrivalled reliability and build quality. The Porsche 911 is undeniably amongst the greatest sports cars of all time. Here is the full, illustrated model-by-model story of Porsche cars, encompassing such classics as the 356, the seminal 911, the 924, 944, 928 and Boxster.

Tony Dron has enormous experience of Porsches, both on road and track. He is a respected automotive journalist, and former Sports Editor of Motor and Editor of Classic Cars. He lives near Saffron Waldon in Essex.

Nya Porsche 911 gt3 Rs
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Tony Dron testar nya Gt3

Aftonbladet om Panamerica

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

2 Svar på “Den ultimata boken om Porsche?”
  1. […] Clubsport Porsche Owners Club Porscheclub Of America Bildtråd på Google Bildtråd på Flickr Den ultimata boken om Porsche Allt Om Motor om Porsche 911 GT3 RS Aftonbladet om GT3 Aftonbladet om Cayman Aftonbladet testar GT3 […]

  2. […] Mer Porsche på Kanonfilm – 911 Gt3 Rs Mer Porsche på Kanonfilm – Den ultimata boken om Porsche […]

  3.  
Lämna ett svar