Hungrig. Jag bestämde mig för att slänga ihop en kycklingröra a´la Johan idag. Det må kanske se ut som en trafikolycka men det är faktiskt jävligt gott. Så gott att jag härmed ska matblogga på heltid hädanefter och stänger nu Kanonfilm.se och relanserar den med hjälp av John och FrippeOrd & Bild som Kanonkäk.se – Excecutive Cooking On The Webb. Det blir hädanefter enbart svulstiga matinlägg här. Jag tar nu upp kampen med andra duktiga matskribenter som Lisa samt Tre tjejer i köket, Christopher Viktoria Björn Jessica Oskar Sara Andreas Martin Lagers Gittos och många andra. Nu väntar en kulinarisk uppgörelse med dessa fantastiska gourmetbloggare. En restaurangkedja ligger redan i startskedet. Nej jag skojar bara. Vem försöker jag lura egentligen? Men here goes, mitt recept på en snabb och god måltid som är hyfsat välkomponerad och hyfsat nyttig om ni frågar mig. Frågar ni någon annan kanske svaret blir nåt helt annat.

Du behöver följande: Ett kök. Lite redskap, samt ett sinne för att skära i saker. Följaktligen gurkor, ägg och liknande samt dessa ingredienser om du väljer att fixa i ordning krubbet efter mina proportioner. Då får du en rätt som ska räcka till minst 3 rejäla måltider. Bra va?

Johans kycklingröra består av följande:
400g ärtor majs & paprika: 288kcal 20,8g prot, 46g kolh 2,4g fett
200g räkor: 166kcal 36g prot 1,6g fett 1,6g kolh
300g ägg: 438kcal 39g prot 30g fett 5,2g kolh
200g Kycklingkorv: 300kcal 20g prot 16g kolh 18g fett
50g Fettfri majonäs: 27,5 kcal 0,5g prot 6g kolh 0,2g fett
400g creme fraiche 2%: 240kcal 14g prot 30g kolh 8g fett
100g het salsa: 60kcal 1g prot 13g kolh 0,5g fett
200g gurka: 24kcal 1,6g prot 0g fett 4g kolh
200g körsbärstomater: 40kcal 1,6g prot 0,2g fett 7,4g kolh

Jag skrev även ner näringsinnehållet för folk som tycker det är kul att hålla på att räkna och greja. Uppgifterna stämmer då de står på världens bästa sajt: Recepthjälpen.

Du skär och donar, och blandar ingredienserna/beståndsdelarna/makapärerna i en stor behållare. Det kan vara ett oljetråg, en hink eller en fin bunke, det väljer du själv. Personligen valde jag en rejäl matlåda som rymde allting. Se bilden ovan. När du slängt ner grönsakerna, äggen, räkorna, kycklingkorven, körsbärstomaterna, och gurkan (förhoppningsvis har du skurit upp dem i lagom stora bitar redan) så är det dags att kladda till det litegrann. Jag använde den smalaste/nyttigaste creme fraichen (kräm fräsch som det uttalas fonteiskt korrekt) jag kunde hitta. Detta beroende på att jag är ur form. Är du i form kan du gott ta en creme fraiche med 100% fett om du känner för det. Denna rörs tillsammans med ca 50g fettfri majonäs samt 100g het chilisalsa (tex-mex) ner i den valda behållaren. Jag gillar när det är lite tryck i smaken så just dessa proportioner med creme fraische och salsa/majonäs tycker jag blir lysande. Sedan får allt stå och dra lite drygt en timma i kylen innan det är dags att käka. Då smakar det bra tillsammans med en kall Millers eller varför inte ett glas Loka Citron.

Du har just lagat mat för ca 2 dagar (ca 1800g) och dess totala näringsvärde är
Kcal: 1583,5
Protein: 134,5 g
Kolhydrater: 129,2g
Fett: 60,9 g

Splittat på 3 rejäla måltider ger detta per portion
527kcal 44,8g protein 43g kolhydrater samt 20,3 g fett

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ab tipsar om hur man undviker att bli sjuk av mat så här i rötmånadens tid


Creeper

6 Svar på “Kanonfilm goes Kanonkäk”
  1.  
Lämna ett svar