Bildkvaliteten ser ut som en Cypernkopia anno 1986. Filmens rollista är skriven med ett typsnitt som kunde ha tillhört Rapports vinjett för 30 år sedan. Till detta en bonus i ett ytterst irriterande pipande ljud som plågar mig under hela filmen. Japp, jag tittar på VHS!. Inte Verket för högskoleservice utan på video. Jag har nämligen grävt fram ett videoband i källaren med The Wild Geese II på. Uppföljaren till De Vilda Gässen (som inte har något gemensamt med föregångaren förutom karaktären Faulkner), en av sjuttiotalets mest omtalade krigsfilmer med Richard Harris, Richard Burton, Roger Moore och Hardy Krûger i rollistan. Fantastiska skådespelare, minst sagt! Uppföljaren är typ ytterst krånglig att få tag på (finns ej på dvd och ex-rentals bryr jag mig inte om) och eftersom jag tyckte om ettan när det begav sig (1978 närmare bestämt) var det nu dags att se om tvåan. Den har jag inte sett sedan den släpptes på video, 1987 tror jag att det var. Det är 22 år sedan. Herregud.

I den här filmen finns inte någon från föregångaren med. Däremot inte sagt att det är dåliga skådespelare. Scott Glenn (The Keep) är bra och till sin hjälp har han Bondbruden Barbara Carrera, den ultrabrittiske Edward Fox och inte minst giganten Laurence Olivier. Detta var förövrigt Oliviers sista film då han 1989 (82 år gammal) avled i sviterna efter en misslyckad höftledsoperation. Hans insats är inte mycket att hänga i granen då han är med i knappt tio minuter. Annars är den här filmen precis lika åttiotals cheesy som man kan ana. Men, det är en intressant historia om ett kontroversiellt och otroligt svårutfört uppdrag. Som actionfilm betraktat är den åldrad av tidens tand, men det var kul att se den igen efter så många år. Men så är jag ju svag för åttiotalscheese av den här typen.

Handlingen: Ett syskonpar i ledningen för ett tv-bolag engagerar legosoldaten John Haddad för att frita den åldrade Rudolf Hess från Spandau-fängelset i Berlin för att kunna göra en intervju med honom som tidernas journalistiska scoop.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar