Det gifta paret Carmen och Wayne Colson får nya identiteter och nya liv efter att ha bevittnat en ”incident”. De tror att de är skyddade och omöjliga att spåra, men det visar sig snart att en erfaren torped och en instabil ung nykomling är dem på spåren…

Mickey Rourke (som nuförtiden ser ut som en gammal nersliten skinnsoffa från Myrornas i nyllet) spelar på ren rutin, fjärran från den trovärdiga karaktären i The Wrestler. Istället är det Thomas Jane och Diane Lane som med små medel agerar bra.

Jane har blivit lite av en favoritskådespelare de senaste åren (om man bortser från den helt horribelt urusla Mutant Chronicles) och är bra som ”the regular joe”. Diane Lane har alltid varit en bra aktris, även om hon mest tröskat omkring i actionbagateller de senaste åren. Lane och Jane (hur kul lät inte det?) fungerar bra tillsammans. Sedan har vi det unga stjärnskottet Joseph Gordon-Levitt, som är riktigt bra (men fruktansvärt irriterande labil) i rollen som ung ligist som ser upp till Rourkes karaktär. Killshot har en ganska stabil rollbesättning, inget snack om den saken. Actionscener finns det och de är helt okej utförda och det finns en del spänning, men med en speltid om blott 86 minuter (utan eftertexter) får man inte någon tyngd i filmen.

Med en oscarsnominerad (The wings of the dove) manusförfattare, som baserar manuset på en novell från 1989 av mästerförfattaren Elmore Leonard, som i sin tur regisseras av mannen bakom Shakespeare in love undrar man ju hur det kunde bli så här avslaget. Killshot är dock ganska skaplig (inget totalhaveri), men kunde ha blivit bra mycket bättre med ytterligare en skopa finess och mer karaktärspresentation. Som den är nu blir betyget bara okej. Efter att ha sett filmen kan jag konstatera att jag skulle kunna tänka mig att bränna omkring i en Lincoln MKZ, utan problem.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Mer Thomas Jane här
Officiell Svensk hemsida
Filmbolagets sida om filmen
Wiki om filmen
Awful plastic surgery dot com

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Ett svar på “Killshot – Action på sparlåga”
  1. […] mer av Mickey Rourke i Killshot The Wrestler på Wiki Officiell […]

  2.  
Lämna ett svar