Silent Rage är en av skäggets minst kända filmer. Det är Chucks femte huvudroll och den spelades in 1982 när karriären tagit fart på allvar. Den blev lite av en framgång då den på knappt tre veckor spelade in hyfsade 10.5 miljoner dollar och är en lite ovanlig Chuck-rulle då den har vissa likheter med Terminator. Mer avslöjar jag inte.

En sinnessjuk man, Kirby, rymmer från ett sjukhus och mördar en kvinna och en man i grannskapet. Efter en rejäl dust med Chuck tas han svårt skadad till sjukhuset. Man lappar ihop honom och en av läkarna passar på att testa en ny medicin han forskat fram på vår psyksjuke mordmaskin. En medicin som har förmågan att hela sår genom att återskapa celler. Kirby blir återställd men det får katastrofala följder.

Som vanligt fick många harmlösa filmer problem med den svenska censuren och det här är inget undantag. Den lämnades in två gånger och totalförbjöds direkt. Efter två år granskade man den igen då nerklippt med nästan tio minuter och då blev det grönt ljus. Antagligen är det den förvånansvärt tekniska och väl koreograferade barfighten som man friserat.

Som vanligt är Chucken vältränad och välekiperad och i hans hem finns kungsfjädrar och handstärkare utplacerade där de behövs. Bullworkern ligger väl tillsammans med levertabletterna i garderoben och skräpar. Men, ärligt talat så känns det lite krystat att ha en kungsfjäder liggandes bredvid sig i sängen när han hånglar upp sin flamma. Hur många har det liksom?

Annars börjar filmen ganska bra med skaplig stämning, spänning och den känns från början som en traditionell thriller. Chuck är ingen supermänniska utan en vanlig småstadssnut som tampas med en sanslöst inkompetent kollega och som försöker få tillbaka sin gamla ungdomskärlek igen. Självklart finns det en del action insprängt här och var men för att vara ett actionraffel så är den relativt sansad. Den skiljer sig lite från Chucks andra filmer då den har lite drag av sci-fi och det är inte helt fel.

Däremot är det inget mästerverk, men för fansen lär den tilltala. Märk väl, för fansen. Det här är ingen film du slänger fram på första daten med en potentiell flickvän. Om du inte trivs bra som singel förstås.

Läs mer om Chuck Norris: Hitman
Läs mer om Chuck Norris: Lonewolf McQuade
Läs mer om Chuck Norris: The Octagon
Läs mer om Chuck Norris: Breaker Breaker!

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Officiell Hemsida

Skolelever försökte mörda Chuck Norris

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

5 Svar på “Silent Rage – Chuck är tyst och arg”
  1. […] « Silent Rage – Chuck är tyst och arg Sep 17 2009 […]

  2. […] Läs mer om Chuck Norris: Silent Rage Läs mer om Chuck Norris: The Cutter Läs mer om Chuck Norris: Good Guys Wear Black Läs mer om Chuck Norris: Hitman Läs mer om Chuck Norris: Lonewolf McQuade Läs mer om Chuck Norris: The Octagon Läs mer om Chuck Norris: Breaker Breaker! […]

  3. […] Läs mer om Chuck Norris: Silent Rage Läs mer om Chuck Norris: The Cutter Läs mer om Chuck Norris: Good Guys Wear Black Läs mer om Chuck Norris: Hitman Läs mer om Chuck Norris: Lonewolf McQuade Läs mer om Chuck Norris: The Octagon Läs mer om Chuck Norris: Breaker Breaker! […]

  4. […] Läs mer om Chuck Norris: Silent Rage Läs mer om Chuck Norris: The Cutter Läs mer om Chuck Norris: Good Guys Wear Black Läs mer om Chuck Norris: Hitman Läs mer om Chuck Norris: Lonewolf McQuade Läs mer om Chuck Norris: The Octagon Läs mer om Chuck Norris: Breaker Breaker! […]

  5. […] mer om Chuck Norris: The Cutter Läs mer om Chuck Norris: Invasion Usa Läs mer om Chuck Norris: Silent Rage Läs mer om Chuck Norris: Hitman Läs mer om Chuck Norris: Lonewolf McQuade Läs mer om Chuck […]

  6.  
Lämna ett svar