En thriller med en blott 65-årig Chuck Norris från 2005, då kanske man kan skruva upp förväntningarna och hoppas på en påkostad actionfilm med skaplig budget (10 miljoner dollar) och tät action? Nä, vem försöker jag lura egentligen? Det här är direkt-till-video och kvaliteten lär väl vara därefter dessutom. Men, The Cutter är faktiskt Chucks sista film, inspelad innan han gick i pension för blott fyra år sedan. Att han valt att pensionera sig är inte så konstigt då han faktiskt precis fyllt 69 år. Dock verkar han vara i precis lika bra skick som under hans storhetsperiod på mitten av åttiotalet. Han har åldrats med värdighet vilket man tyvärr inte kan säga om de flesta av hans filmer.

Filmens handling:
Chuck Norris spelar den före detta polisen, Jack Shepherd, som har blivit privatdetektiv efter ett jobb som gick grundligt fel, då han inte lyckades att rädda sin egen dotter. Han anklagar sig själv för misslyckandet men också polisen för att de inte gjorde sitt jobb tillräckligt bra. Med hjälp av ihärdig boxningsträning kämpar han sig tillbaka till nya krafter och är snart redo att ta sig an nya brott. Då en före detta SS-soldat har stulit religiöst betydelsefulla diamanter och kidnappat den enda person som klarar att skära dem, så åter sig Shepherd uppdraget att hitta den kidnappade diamantsliparen och sätta stopp för brottsligheten en gång för alla…

I The Cutter finns förövrigt en av de löjligaste lösmustascherna jag sett på film någonsin. Det ser så taffligt ut att man baxnar. Man kunde kanske ha haft överseende med det om handlar om en Åsa-Nisse film, men inte i en film anno 2005. Sedan hade man kunnat undvika att få filmen att framstå som sämre än den förtjänar genom att låta Joanna Pacula prata normalt och inte fejka en rysk brytning så bedrövlig att man häpnar. Detsamma gäller för filmens skurkar, låt ryssarna antingen prata ryska eller låt dem prata normalt. En person som är totalt värdelös på att härma accenter bör hålla käften. Sedan är ljudeffekterna ett kapitel för sig. Skottlossning låter precis likadant, oavsett om det skjuts utomhus som i en katedral, oavsett om det är en luftvärnskanon eller en revolver. Jag ger mig fasen på att om man hade skjutit med pilbåge hade det låtit likadant. Man har helt enkelt använt sig av standardljudeffekt ett, hela filmen igenom. Trist. Men filmen är så klart inte speciellt bra. Lyckligtvis är den heller inte helt urusel, den har fått 5,0 av 10 på imdb och ett betyg lite under medel är väl vad den är värd. Synd att Chuck inte fick ett maffigt påkostat actionraffel som avslutning. Att se honom tillsammans med Dolph, Sly, Eric Roberts, Jet Li, Bruce Willis, Arnold, Mickey Rourke, Jason Statham och de andra i Stallones kommande övermäktiga The Expendables hade varit trevligt. Det hade han varit värd efter så många års slit.

Läs mer om Chuck Norris: Silent Rage
Läs mer om Chuck Norris: The Cutter
Läs mer om Chuck Norris: Good Guys Wear Black

Läs mer om Chuck Norris: Hitman

Läs mer om Chuck Norris: Lonewolf McQuade
Läs mer om Chuck Norris: The Octagon
Läs mer om Chuck Norris: Breaker Breaker!

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Officiell Hemsida

Filmen är inspelad i Spokane, du läser vad lokalpressen skriver om filmenHÄR.

Skolelever försökte mörda Chuck Norris

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Ett svar på “The Cutter – Chuck och de försvunna diamanterna”
  1. […] Usa – Chuck mot terror The Cutter – Chuck och de försvunna diamanterna » Sep 18 […]

  2.  
Lämna ett svar