Jag spelar nu Need For Speed ShiftXbox 360. De tidigare delarna i Need For Speedserien har i mina ögon varit både flipp och flopp. När jag hade min första pc var det Need For Speed som gällde och då snackar vi 1994. Redan då var det ett för tiden rackarns snyggt bilspel. Tre år senare kom del två som var väldigt bra och rasande snyggt. I del tre var det snutjakt som gällde och visst det var helt okej det också, betydligt bättre än Need For Speed Porsche Unleashed som kom 2000. Med Shift är man nu uppe i fjorton olika spel, och fler är på gång.

Jag har alltid gillat bilspel och mina favoriter är Gotham Racing 3, Forza 2 och Race Driver Grid. På konsoll har jag varit måttligt imponerad av Need For Speed, så det var med blandade känslor och ganska låga förhoppningar som jag började spela Shift.

Det som slog mig direkt, även om jag hade hört att det skulle vara bra var spelets grafik. Utan underdrifter kan jag säga att Shift är det snyggaste bilspel jag någonsin sett. Bilarna är underbart detaljerade, asfalten ser bra ut och spelets ljuseffekter är helt makalösa. Snyggare än Forza 2, givetvis då det har några år på nacken. Men allt är inte bara yta, det måste vara kul att spela också.

Just körkänslan är faktiskt riktigt bra i Shift, men kanske inte riktigt lika vass som i Forza. Den är dock ändå väldigt bra. Till skillnad från Forza 2 är Shift lite mer avskalat och man kan inte gräva ner sig i detaljer som olika kamaxlar, vridmomentskurvor och liknande som man gjorde i Forza 2. I Shift är det betydligt enklare och mer avskalat och man behöver verkligen inte vara biltok för att uppskatta spelet.

De olika spelmomenten är smart upplagda och varierande. Time-attack är skitkul, drivers challenges där man får möta en annan förare är också skoj. Sedan finns det arton fantastiskt väldetaljerade banor, ett sjuttiotal bilar och massor av olika spelupplägg. Krascheffekterna är även dessa otroligt tjusiga. Jag blev rammad av en klant i en Lamborghini och min Audi S3 flög brutalt in i amcoräcket. Hela bilden blev darrig och suddig och jag verkligen hörde hur min förare led inne i bilen och hans puls dunkade rejält i alla ljudkanaler. Spelets ljud är också riktigt maffigt med realism i högsätet. Min audi går som tåget och den Lamborghini Reventon jag spelat ihop pengar till beter sig och låter alldeles förträffligt. Tittar man in i cockpit ser det precis ut som i de riktiga bilarna. Jag körde en Audi tt (på riktigt) häromdagen och kunde inte motstå att köpa en i spelet och det är inte långt ifrån att spelets grafik är identisk med verkligheten! Shit vad läckert!

Utvecklaren Slightly Mad Studios kan det här med racingspel. Teamet har tidigare utvecklat spel som GTR 2 och GT Legends så det är inga blåbär som stått för programmering och gameplay direkt. Om en vecka släpps Forza 3 och en hel spelvärld har väntat länge. Klarar det att knuffa ner Shift från tronen? Enligt Gamereactor så var det i stort sett jämt skägg mellan spelen men Shift vann med en hårsmån. Vem hade trott det?

Need For Speed Shift Officiell Hemsida

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nästan lika bra som Playstation med vass grafik


Creeper

Lämna ett svar