Det här är antagligen inte världens bästa film. Det kan man räkna ut med röven. Men ändå hoppas man att det kanske nånstans finns ytterligare en rolig spoof-movie nånstans där ute i filmens universum. Så jakten går vidare. Spoof-film kan vara underhållande. Om det görs på rätt sätt. Det finns bra och dåliga exempel. Stan Helsing tillhör den senare kategorin, vi snackar om ett riktigt dåligt exempel. När man gör filmer som driver med andra filmer så måste det göras bra. Skämt som ska skoja med en annan film måste vara snygga, välgjorda och ha komisk tajming. I den här filmen har man valt att skoja med skräckkaraktärer, okej det kan funka. Men, när karaktärerna man driver med är så taffligt gjorda, spelade av urusla skådespelare och knappt påminner om originalkaraktärerna faller allt ihop som ett korthus. Ta bara Freddy Krueger, eller varför inte Pinhead. Dessa är hemskt taffligt spelade och maskerna är så dåliga att man undrar om de som gjort filmen ens försökt att få skiten ens lite bra. En scen är åtminstone lite underhållande (marginellt underhållande, förresten) och det är när Stan frågar sin flickvän varför de gjorde slut och vi får se en bra skruvad scen. Det tar förövrigt lite drygt en halvtimma innan Leslie Nielsen dyker upp, men inte ens han kan rädda den här filmen. I vissa scener blir det så pinsamt uselt att man som åskådare undrar om någon driver med en. Vill man att lite drygt 80 minuter ska kännas som två månader så kan filmen fylla en slags morbid funktion. Jag tar hellre en stelkrampsspruta, alternativt drar ut mina naglar än ser om den här skiten. Stan Helsing är definitivt en av det senaste decenniets absolut sämsta filmer. Kanske till och med den sämsta? Undvik, och hoppas att regissören Bo Zenga aldrig någonsin mer gör film. Detsamma gäller för rollistan med undantag gör Nielsen. Det finns säkert någon som gillar filmen, men det krävs att man gillar urusla skådespelare, nerrökta slackers som säger ”dude” hela tiden samt ett par stenkorkade tjejer som inte tillför något. Lägg sedan till ett patetiskt skämt till manus, taffliga försök till humor samt.. Äsch, jag orkar inte mer. Undvik.

Mer av samma skit: Meet The Spartans
Mer av samma skit: Scary Movie 4
Mer av samma skit: Disaster Movie

Handligen: (med andra ord det helt skamlösa skitsnacket från omslaget) På självaste Halloween ska videobutiksbiträdet Stan Helsing leverera en film som blev beställd i sista minuten. Han övertalar sin bästa vän, flickvän och en sexig ex-flickvän att följa med och tillsammans tar de omvägen via Stormy Night Estates för att leverera filmen. Här får Stan överraskande veta att han faktiskt är Stan Van Helsing – avkomman till den legendariska monsterjägaren. För att lösa sin hemstad från förbannelsen och för att tryggt få hem sina vänner igen måste Stan motvilligt bekämpa de sex mest fruktade monstrerna i historien.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Dvd-Review är rätt tydliga i sin recension
Officiell Hemsida om nån mot allt sunt förnuft skulle vara intresserad…

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar