Jaha, så var det alltså dags för Johan Falk att göra entré i de svenska videobutikerna i Anders Nilssons thriller GSI – Gruppen för Särskilda Insatser. Det var ett tag sedan jag såg Noll Tolerans, Livvakterna och Den Tredje Vågen, men jag minns dem hyfsat. Mina förväntningar på GSI var dock ganska låga då man inte är bortskämd med svenska actionfilmer av hög kvalitet. Men efter en liten stund så verkar det som om Nilsson vet vad han gör, och han gör det bra. Med hjälp av Jakob Eklund, Mikael Tornving och Sveriges kanske mest intressanta skådespelare just nu: Joel Kinnaman har Nilsson satt en väldigt imponerande sten i rullning. En sten som kommer att resultera i ett litet jordskred då fem filmer till i samma serie dyker upp under hösten.

GSI var en spännande thriller som i sina bästa stunder ger valuta för pengarna. När man sett klart den så längtade i alla fall jag och mitt sällskap på näst film. Detta då man byggt upp en bra och stabil plattform med bra karaktärer, gestaltade av bra skådespelare och dessutom verkar ha en spännande och mycket lovande fortsättning på gång. GSI skulle visa sig (när jag sett några av de efterföljande filmerna) vara en bra och sevärd film, men tro mig; det blir bättre och mer spännande ju längre in i serien vi kommer. Hösten är med andra ord räddad för oss som gillar svensk action, i den mån den existerar vill säga. Bra jobbat.

Handling enligt det trista omslaget (av vilken anledning gör man ett urtrist dvd-omslag helt utan bilder på baksidan 2009?):
Efter ett fem år långt förordnande som polis på Europol i Haag flyttar Johan Falk tillbaka till Göteborg. Han har fått en tjänst på en framgångsrik liten specialenhet, GSI – Gruppen för Särskilda Insatser, som punktmarkerar den grova organiserade brottsligheten. Eftersom Johans familj inte flyttar med honom hem, blir GSI som ett substitut, där all vaken tid fokuseras på att fånga kriminella. Men hur kommer det sig att denna lilla specialstyrka uppnår sådana förvånansvärda resultat där andra enheter fullständigt misslyckas? Långsamt öppnas Johans ögon för en värld han inte trodde fanns…

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Ett svar på “Johan Falk – Gruppen för särskilda insatser”
  1. […] « Johan Falk – Gruppen för särskilda insatser Okt 30 2009 […]

  2.  
Lämna ett svar