Att jag gillar svenska deckare och polisfilmer är väl ingen hemlighet. Wallandersviten med Krister Henriksson i spetsen är nu uppe i den nittonde filmen (Böckerna av Mankell är även de njutbara, inte missa) om Kurt, Martinsson, Svartman och co nere i Ystad. En pittoresk liten stad som ständigt utsätts för mer eller mindre svår kriminalitet. Till Kurts förtret.

I Prästen mördas en församlingspräst och Kurts team gör sitt bästa för att ta reda på vad som hänt och framförallt, vad är motivet? Då jag sett fyra väldigt vassa och synnerligen underhållande filmer om Johan Falk var jag beredd på ett lite makligare tempo och lite mindre dramatik. Tyvärr är den här Wallanderfilmen en av de sämsta i hela serien. Tempot är segt och känslan av att inget händer gör den till en tveksamt njutbar upplevelse. Efter en dryg halvtimma börjar jag skruva mig i fåtöljen och mitt sällskap himlar med ögonen. Isabelle och Pontus karaktärer syns allt mer, men tyvärr räddar det inte filmens sega tempo. Bra skådespelare som Mats Bergman och Henriksson förmår inte rädda den här filmen som tyvärr blir en parentes i serien. Nästa film lär knappast vara segare eller sämre. Det är bara att invänta nästa film som går under titeln Läckan. Då hoppas vi att standarden höjs och att den tillhör de bättre i serien. Av trailern att döma verkar den vara betydligt mer actionspäckad än Prästen.

Mer svensk polisfilm:
Beck – I guds namn
Beck – Den japanska shungamålningen
Beck – Den svaga länken
Wallander – Skulden
Wallander – Hämnden
Wallander – Den svaga punkten
Wallander – Steget efter
Wallander – Afrikanen
Wallander – Mörkret
Wallander – Mastermind
Irene Huss – Tatuerad Torso
Gangster
Sökarna II
Johan Falk – GSI

Handlingen enligt omslaget:
En församlingspräst hittas skjuten utanför ett vandrarhem i Ystad, efter vad som ser ut som ett försök till kallblodig avrättning. Medan prästen, som tros kunna identifiera den skyldige, kämpar för sitt liv på lasarettet, söker Kurt Wallander och hans kollegor efter ledtrådar. Först när det går upp för polisen att prästen haft en utomäktenskaplig kärleksaffär, står det klart att det handlar om ett svartsjukebrott. Men var finns mordvapnet – och vem av de bedragna parterna har det starkaste motivet?

Officiell Hemsida med trailer och en massa annat

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar