För att gena svänger den unge läkaren Chris in på en öde grusväg i skogen, men istället för att komma fortare fram, krockar han med en stillastående bil och dess fem chockade passagerare. Upprörda berättar de att deras bil har fått punktering. Detta sedan någon har spänt upp taggtråd över vägen. Efter flera timmars sökande efter hjälp i skogen, kryper skräcken allt närmare inpå dem samtidigt som mörkret lägger sig över trädtopparna. När de hittar en jägarstuga full av groteska vapen och fasansfulla souvenirer tvingas de inse att något fruktansvärt är i görningen…

Wrong Turn
känns inte nyskapande, däremot är det positivt med skräckfilmer som påminner om klassiska filmer från genren. Wrong Turn kan beskrivas som ett hopkok av filmer som Motorsågsmassakern korsat med en skopa Last House On The Left. Som vanligt har vi ett gäng ungdomar som råkar i trubbel ute i skogen och givetvis blir de jagade av en familj av det mer udda slaget. Nu talar vi om rejält inavlade rednecks, modell blodtörstiga. Inga högskolepoäng eller studieskulder här inte.

Filmens effekter står Stan Winston för och med tanke på alla de utmärkelser som han fått genom åren så har man rätt att ställa krav på dessa. Är det blod och äckel som ger dig kickar så blir du nöjd, masker och make-up är också dessa bra gjorda. Huset som våra vänner hamnar i påminner inte lite om Leatherface´s hemvist och rekvisitörerna måste ha haft skoj när de bestämde hur det skulle inredas. Allt för att få åskådaren att känna sig lite illa till mods.

Skådespelarinsatserna håller inte direkt hög klass. Eliza Dushku i huvudrollen är nästan identisk, både till spel och till utseende med Jessica Biel i nyinspelningen av Texas Chainsaw Massacre. Dock känns Wrong Turn betydligt mer lågbudget än nyss nämnda film, men det är ju inte så konstigt. Övriga skådespelare gör inte bort sig men de imponerar heller inte. Med hjälp av små medel och inte allt för kända (läs dyra) skådespelare har man fått till en någorlunda hygglig skräckfilm. Ingredienserna finns där. Vi har skrikande ungdomar, läskiga rednecks, ett läskigt hus samt massor av skog att springa omkring i. Speciellt spännande blir det dock inte, men tack vare att filmen känns som en flirt med tidigare nämnda filmer ur genren så hålls intresset vid liv. Betyget blir godkänt.

Wrong Turn på Imdb

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar