Finlands stolthet Renny Harlin är tillbaka i regissörsstolen efter mindre lyckade filmer som Cleaner och Covenant. Det var några år sedan Harlin verkligen visade var skåpet skulle stå med maffiga actionfilmer som Die Hard 2 och inte minst The Long Kiss Goodnight. Med rätt förutsättningar och med rätt budget är han istånd till att skapa stor underhållning the american/finnish way. Nu är han tillbaka med actionrullen 12 Rounds med den amerikanska wrestlingstjärnan John Cena i huvudrollen. Cenas tidigare film The Marine var en uppvisning i testosteron och ett billigt actionknas som kanske kunde rädda en regnig dag om man var svårt bakis eller hade det odödligt trist. 12 Rounds siktar dock lite högre, trots att handlingen känns väldigt lånad från filmer som Die Hard 3 och liknande. Men det struntar vi i.

När jag lägger i filmen i dvdspelaren har jag inga höga förhoppningar. Men jag sticker inte under stolen med att jag verkligen hoppas att Harlin kan få lite återupprättelse. Dessutom ser jag fram emot att räkna finlandsreferenser (det blir inte så många men Helsingfors får han i alla fall med) då han brukar kasta in en del såna i sina filmer.

John Cena ser ut som vanligt. Karln är hård som granit och rätt väderbiten med ådrorna utanför kroppen. Jag är lite kluven till hans agerande men tycker faktiskt inte att han är så rutten som andra kritiker vill få det till. Det här är ju en actionfilm/verklighetsflykt och sämre skådespelare finns faktiskt. I andra roller är det ganska tunnsått med kända skådespelare. Skurken är dock hyggligt bra spelad av irländaren Aidan Gillen som verkligen bestämt sig för att jäklas med Cena. Annars är 12 Rounds en habil film som inte är vare sig dålig eller speciellt bra. Den höjer sig dock inte över mängden och betyget blir medelmåttigt. Jakten på rejält underhållande actionthrillers går vidare.

Handlingen enligt omslaget:
I samband med att New Orleans-polisen Danny Fisher (John Cena) stoppar en briljant tjuv från att komma undan med ett mångmiljondollarbyte råkar tjuvens flickvän bli dödad. Efter att ha rymt från sitt fängelsestraff iscensätter det kriminella geniet sin hämnd och gäckar Danny med 12 närmast omöjliga gåtor och uppgifter som han på något sätt måste lösa för att rädda livet på sitt livs kärlek…

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Imdb

John Cena på WWF

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Johan Åhlund

Lämna ett svar