Mina minnen av den första Crankfilmen är inte många. Lyckligtvis. Det jag minns är att jag tyckte synd om Amy Smart som hade en riktig skitroll i den. Nu när hon gör samma roll igen tycker jag inte ett dugg synd om henne. Vill hon i film efter film framstå som en bimbo som visar brösten hela tiden så är detta hennes val. Nu låter jag kanske som en surgubbe, men shit vad uselt delar av den här filmen är. Nu när tvåan alltså är här så är mina förväntningar inte direkt höga, trots att Jason Statham brukar vara i alla fall skaplig i sina filmer.

Crank två har samma fullständigt sanslösa manus som föregångaren. Men är faktiskt sämre. Okej, actionscenerna är ibland rätt piffiga och skapligt välgjorda. Men resten är ofta skandalöst uselt. Dialogen är så tafflig att knappt en gettofixerad gangsterwannabe i fjortonårsåldern tycker att det är coolt. Sedan har vi skådespeleriet som ofta är lika tragiskt. Att se Bai Ling agera som hon gör i den här filmen får mig att snudd på vomera över hela vardagsrummet. Men hon är inte ensam om att vara helt kass, faktum är att de flesta är det i den här soppan. Inte ens Statham klarar sig, tack vare att han ska vara så satans tuff hela tiden. På pluskontot, det lilla som finns så har vi som sagt en del av actionscenerna som är helt okej, samt att filmen innehåller en hel del fiffiga kameratricks, udda bildlösningar och speedade scener. Men tyvärr är detta ungefär lika fränt som det är störande. Jag skrattade dock lite då Cory Haims karaktär fick stryk av Amy Smart men det var det enda roliga.

Sedan är detta en film där man som brukligt kastat in en känd musiker i en av rollerna. Den här gången är det countryartisten Dwight Yokam som medverkar, och hans största bedrift är att han i den tyngsta mest poetiska scenen i filmen sitter och smeker en ung tjejs häck. Storartad film? yeah right. Yoakam har dessutom sällskap av en kollega när Geri Halliwell dyker upp. Gery vem? Jo, det är alltså Ginger Spice från Spice Girls som drar in lite pensionspengar så här på ålderns höst när musikkarriären avstannat. Det finns dock massor av musiker, kvasikändisar, porrstjärnor och avdankade mediaprofiler instoppat här och var i filmen. Ytterligare ett vrak/kultskådespelare (välj vilket epitet som passar) dyker upp i form av Cory Haim. Ni kanske minns den gamla tonårsidolen från härliga (jag gillade dem i alla fall!) åttiotalsfilmer som The Lost Boys, Silverbullet och License To Drive. Han verkar ha fått fart på karriären igen och har en hel rad med filmer på gång! Här är han i alla fall med i två minuter spelandes en redneck som äger en stripklubb. Nej som ni fattat så är Crank 2 ingen höjdare, totalt orealistisk och man undrar om regissören driver med oss. Det var länge sedan jag såg en film som var så här fullständig genomtokig, ett ord kan beskriva den och det ordet stavas: helknäpp. Dvd´n har dock ett kommentatorspår som jag inte lyssnat på. Men, jag tror faktiskt att det skulle göra filmen mer uthärdlig då den som sagt helt saknar spärrar och att höra regissörens tanke om filmen skulle säkerligen vara skoj. Jag ska se om den med kommentatorspåret på någon gång i framtiden. Undvik, om du inte är fjorton år gammal.

Annars är filmen en orgie i uruselt skådespeleri, samt en film där det kryllar av kändisar i mindre roller. Tools sångare Maynard James Keenan dyker upp, Ron Jeremy och halva den amerikanska porrindustrin, Danny Lohner från Nine Inch Nails, Chester Bennington från Linkin Park, den sköne Troma-token Lloyd Kaufman (läs hans bok!), Ufc-fightern Keith Jardine likaså. När skådespelerskan Lauren Holly, dök upp som psykiater slutade jag räkna.

Handlingen enligt omslaget:

Chev Chelios har lyckats överleva och håller på att ordna upp sitt liv. Men hans planer havererar totalt när den kinesiska maffian opererar ut hans urstarka hjärta och byter det mot ett batteridrivet som kräver regelbundna elchocker för att fungera.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Officiell Hemsida

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Johan Åhlund

Lämna ett svar