Just nu läser jag intensivt. Jag har totalt fastnat för Anders Roslund och Börge Hellströms senaste thriller Tre Sekunder. Författarteamet slog igenom med dunder och brak 2004, med den ytterst spännande och gripande boken Odjuret och sedan har de radat upp bestsellers. Odjuret gillade jag då den var snudd på kriminellt spännande och väldigt intensiv som läsupplevelse.

Jag har samtliga böcker i serien om den vresige polisen Evert Grens, och hade egentligen planerat att läsa dem i rätt ordning. Men, när jag fick tag på Tre Sekunder så var jag tvungen att börja läsa den. Box 21, Edward Finnigans upprättelse och Flickan under gatan får helt enkelt vänta. Tre Sekunder lockade verkligen och det tog bara några sidor så var jag fast i handlingen och kunde inte sluta läsa.

Tre sekunder är en riktig tegelsten till bok och spänner över 590 sidor. Temat ligger på knark, hantering, infiltration samt lojalitet och vänskap. Jag ska inte spoila för mycket utan konstaterar att boken är mycket effektivt tidsfördriv och att den är oerhört svår att lägga ifrån sig. Jag minns inte när jag läste lite drygt 300 sidor på en kväll sist. Läs baksidetexten nedan och se om den är något för dig:

Han lever ett dubbelliv. Ett med en älskad fru och två små pojkar, en familj han vill skydda till varje pris. Och ett annat, hemligt, där han varje dag riskerar att förlora allt.

Han tvingas ta makten på ett av Sveriges tyngsta fängelser. På uppdrag av polisen. På uppdrag av maffian. Han inser att han från och med nu är ensam, inte kan lita på någon och att han i det ögonblick han avslöjas blir lika farlig för båda sidor. Han kallar sig Paula och vet att det tar exakt tre sekunder att dö.

Roslund och Hellström har en väldigt bra hemsida om sig själva och deras böcker som är väl värd ett besök. Dessutom finns ”extramaterial” i deras böcker som är både spännande och intressant. Den första länken i denna text leder till deras engelska hemsida.

Tre Sekunder prisas som Årets bästa deckare
Bokens hemsida
DN recenserar
Expressen recenserar
Författarna på Wiki
Aftonbladet
Aftonbladets boktips
Aftonbladets Chatt med författarna

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Här kan du hitta vad andra bloggare skriver om Tre sekunder av Roslund & Hellström

2 Svar på “Tre Sekunder – Roslund & Hellström gör det igen!”
  1. Boktokig skriver:

    Javisst är den bra!!!! 🙂

  2. […] Det ska det bli ändring på nu. Jag är också sugen på den nya Två soldater och gillade ju Tre sekunder […]

  3.  
Lämna ett svar