Hej och välkommen till det tunga hörnet där jag nu under fjorton tätskrivna a4-sidor ska försöka reda ut hur den nya Coca Cola Zero smakar. Häng med på en resa in i läskens finrum, ett rum där kriget mellan aspartam och nykomlingen sucralose håller på att bli en världsangelägenhet.

Eller förresten, jag tror jag skiter i det. Jag tar den korta personliga versionen istället. Skippar vetenskapen och levererar ett högst personligt ömdömme. Tycker du att jag har fel eller att jag är trasig i huvudet? Tough luck. Jag skiljer mig från mängden då jag heller inte gillar tv-serien Vänner. Det gör nämligen ALLA. Utom jag. Mest av allt avskyr jag Ross. Jag är säkert onormal i din bok. Hur ska du palla med att läsa fortsättningen? Vi får hoppas att du håller med mig när du spolat i dig en burk Zero. Lets go!

På väg hem från kontoret bestämde jag mig för att köpa tidning. Då såg jag att den nya Coca Cola Zero landat i kylen. Sucraloset är borta och nu kör man med aspartam. Då jag tycker att Cola Light smakar skit kanske detta skulla vara min räddning. Svaret blev dock nja. Cola Zero lever upp till namnet. Det säger ungefär hur den smakar. Inget alls. Besviket får jag säga att jag håller mig till Pepsi Max i fortsättningen. Flaskan/burken var dock ûberjävligt snygg.

UPDATE!
Idag har jag gjort en jämförelse. Polaren köpte en 50cl Cola Light och jag köpte (nästan mot min vilja) en Cola Zero. Sen jämförde vi. Döm om min förvåning när vi båda föredrog Zero framför Light. Dock blir det Pepsi Max för mig i fortsättningen, men valet mellan Zero och Cola Light är nu inte svårt.

2 Svar på “Coca Cola Zero – uppdaterad!”
  1. Kimmi skriver:

    Men du…det är Cola Light som har sucralose – och Zero som har aspartam. Inte tvärtom.
    Annars har du helt rätt! *ler*

  2. Johan Åhlund skriver:

    Oops my bad . . . 🙂 consider it korrigerat!

  3.  
Lämna ett svar