Inatt fick jag lust att spela lite klassiska arkadspel. Satt och kollade lite i en gammal datatidning som jag hittade när jag letade på vinden och hittade W.a.s.p-konserten. Nu snackar vi klassiska arkadspel med träkabinett och myntinkast för enkronor. Spel som var sjukt beroendeframkallande för kidsen i mitten av 80-talet. Såna ser jag knappt nu för tiden. Det enda man ser på pizzerior eller andra uteställen är de där jävla pokerautomaterna. Bredvid dem sitter ofta skitskumma människor och röker och tjafsar med varandra. Så var det ju inte förr.

Jag försökte minnas tillbaka vilka spel jag och mina vänner stoppade i flest pengar i när vi var unga. Listan ser nog ut så här om jag inte missminner mig:

1: Det där spelet där man åker med en motorcykel och skjuter ner fiender och får nya vapen och prylar när man hänger på sidovagnar. Jag minns inte vad det heter, ska kolla om Stefan minns.

2: Shadow Warriors, ninjaliret som man kunde kasta folk hur som helst i. Dessvärre kastade jag upp mig själv i ett ställe i spelet som gjorde att det inte gick att komma ur. Vilket gjorde att man fick stänga av hela spelet.

3: Kung Fu Master, behöver väl ingen presentation egentligen. Man gick på en linje och slog och sparkade på fienderna. Här fanns dvärgar, ormar, krukor och elaka bossar.

4: Dead Angle, spelet i maffiamiljö där man styrde ett sikte och pangade ner elaka maffiabossar.

5: Cabal, ett kul spel (speciellt när man spelade två personer tillsammans) där det gällde att peppra ner elakingar samtidigt som man sprang omkring och hämtade nya vapen och tog skydd bakom sandsäckar och annat skoj.

6: Rolling Thunder spelet som byggde på filmen med samma namn och som var ett sidoscrollande agentlir. Här fanns gott om banditer i jättefina kläder som skulle göra livet surt för spelaren. Som tur var fanns det såväl uzi och hagelbössor att använda.

7: Champion Wrestler. Wrestlingspelet med den väldige Matterhorn Decker. Hur kul som helst och här fanns en hel del skojiga karaktärer att välja på.

Andra arkadlir som har en speciell plats i mitt hjärta är Commando, Strider, Out Run, Bubble Bobble, Snow Bros och inte minst Metal Slug.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Lämna ett svar