När jag skriver det här tror min dator att jag håller på att mörda den. Det som är mest skrämmande är att den har rätt. Det börjar bli dags för en seriös uppdatering så jag beslutade mig för att ladda hem Asus Probe, ett program som mäter datorns temperatur, både på moderkortet och i processorn. Jag har ju en stationär skitdator (en amd athlon 1900mhz med 1gb ram) samt en bra laptop. Den stationära måste jag göra nåt åt då den är i segaste laget. Den blir dessutom överhettad trots en bra processorfläkt och jag måste ha chassit öppet för att den inte ska krascha på grund av värmeslag. Den kanske har kommit i klimakteriet?

Hur som helst så har jag nu satt igång Word, jag laddar även ner en stor patch, defragmenterar, spelar upp en mp3 i mediaplayer med visualisation igång, spelar upp en film i mediaplayer classic, virussöker, scannar med Spyware Terminator och flyttar filer till den externa hårddisken. Allt detta sker alltså samtidigt. Innan jag satte igång med detta visade min cpu-temp 70 grader (oklockad) och moderkortet låg på 33 grader. Ställde jag dit min stora bordsfläkt framför processorn sjönk den till 44 grader. Nu när allt är på och datorn sliter som ett djur ligger tempen på 76 grader! Jag fasar för hur mycket den klarar av innan den går åt helsike. Moderkortstempen ligger på 34 grader och det är 22 grader i rummet. Att leka lite med volten och överklocka känns inte aktuellt. EDIT, nu ligger skrotet på 81 grader!!!!!

Vad är normalt för Amd Athlons cpu-temp egentligen? Är inte detta in i helsike för högt? Tanken på att uppdatera till en ny Intel core2duo 3.0 känns nästan som ett måste, men det blir dyrt. Amd vet jag inte om jag vill ha igen då jag hade stora värmeproblem med min förra. Hur är det egentligen med Amds nya dubbelkärniga processorer? Blir de stekheta de också?

Ett uppdateringspaket med en Athlon 64 x2 6000+ med 2gb ram samt ett MSI K9VGM-V känns jävligt prisvärt för 2300:- men är den MYCKET sämre än en Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz tro.

Amd eller Intel?

Asus Probe laddar du ner här

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Reggad på Commo.se

Lämna ett svar