Jag blir sugen på att emigrera när jag gör såhär. Alltså, jag råkade gå in på Fords hemsida och titta lite på den nya Ford Mustang Gt. Sen såg jag att man kunde bygga sin egen bil och utrusta den efter smak och tycke. Jag plockade ihop en röd Ford Mustang Gt Premium med stripes, läderklädsel, sportpaket och lite annat lull lull. Den blev fin som fan, rent ut sagt. När jag såg vad min lyxutrustade bil med 4.6 liters v8 på 300hk kostade blev jag helt ställd. Priset var 28400$. Med dagens dollarkurs skulle alltså en flång ny sportbil med massor av utrustning kosta mig futtiga 171.000:- eller ca 2800:- per månad i avbetalning. Helt otroligt billigt!

Då gick jag in på Volvos sida (samma som Ford faktiskt eftersom Ford äger Volvo) och byggde ihop Sveriges vanligaste bil, en V70. Jag utrustade den med läderklädsel och valde motorn på 3,2 liter och 235hk. Jag hamnade snabbt på 369.800:- Helt sanslöst. På Volvos amerikanska sida plockade jag ihop en likadan V70 och utrustade den ungefär som Mustangen. Kostnaden blev då ca 222.000:- Vilka skillnader!

Tänker jag rent ekonomiskt och väljer usas billigaste bil (en gräslig Hyundai Accent 1,6) och bygger den enligt snikmoell kommer jag undan med $10,775. Alltså futtiga 65200:-. För en HELT NY BIL! Kollar jag med Hyundai Sverige BÖRJAR de svenska priserna på 140.900:- för en likadan bil. Nu kan man ju inte jämföra så här rakt av men skillnaderna är ju rent horribla. Nedan följer lite filmer. Jag vet att den översta filmen är på en supertrimmad Jack Roush Mustang och inte en original, men det bjuder jag på.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Reggad på Commo.se

Ett svar på “Ford Mustang Gt eller Volvo V70?”
  1. anders skriver:

    jag vill ha en sån här http://www.rossioncars.com/

  2.  
Lämna ett svar