Det är med sorg som jag noterar att ett av mina gamla favoritband på fatwreck har lagt ner. Good Riddance som jag alltid haft ett gott öga till finns inte längre. Gruppen som alltid stått för en frisk fläkt har glatt mig under åren, även om det var kring 1996-1998 som de var som mest vitala. Album som A Comprehensive Guide to Moderne Rebellion samt inte minst Ballads From the Revolution ligger mig varmt om hjärtat.

Sedan kom några relativt svala alster, men 2006 kom gruppen tillbaka på allvar med den sjunde fullängdaren My Republic. Det finns dock en positiv sak, bandet lade inte bara ner och satte sig hemma i sofforna. Den sista spelningen spelades in, och finns nu utgiven under titeln Remain In Memory – The Final Show. Resultatet är en ytterst generös live-cd med 31 av bandets bästa spår. Vissa låtar är från bandets stenålder men det är ingen tvekan om att det här är en värdig avslutning. Dessutom är ljudet bra och gitarrerna låter härligt levande. Publiken är verkligen med på noterna och stämningen är helrätt. Skivbolaget med Fat Mike i spetsen har dessutom en rejäl rea på gruppens backkatalog där man sänkt priserna rejält, alla fullängdare kan nu köpas för futtiga 5-8 $! Hade detta varit i Sverige hade väl de snåla jävlarna på skivbolagen sänkt priserna med en tia eller så och skickat ut dem på Åhléns för 175:-, här tar man från 30-65 spänn vilket är svinbilligt. Hatten av för sådana initiativ! För de oinvigda rekommenderas främst de tre album som nämnts i den här texten men med tanke på priset är det bara att slå till på hela klabbet! Tänk dock på eventuella tullkostnader, håller man sig under 200:- har jag för mig att det är grönt men det är bäst att kolla.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Reggad på Commo.se

Lämna ett svar