Volkswagen har definitivt en bestseller pågång i den nya Passat CC som jag sprang på i veckan. Givetvis var jag tvungen att ta några bilder på skönheten. Passat CC är en slank och fin coupé som ser otroligt bra ut. Den jag imponerades mest av var inredningen i prestigemodellen 3,6. Riktigt fint läder, vackert utfört hantverk och stolar som såg mycket bekväma ut. Med sexan på 3,6 liter lär det gå undan rejält då effekten ligger på 300hk och 360 nm.

Priset är i skrivande stund osäkert men i Tyskland börjar priserna på 30300 euro för 1,8l med 160hk och sträcker sig till 40800 euro för 3,6 v6 med 300hk. Bilen kommer att bli en rejäl utmanare till Audi, BMW, Mercedes och de andra i premiumklassen.

För designen står svenske Martin Kropp och han har gjort ett mycket bra jobb. Bilen är snygg helt enkelt. Designen påminner en hel del om Mercedes Clk.

Aftonbladet om Passat CC

Wiki om Passat

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reggad på Commo.se

Lämna ett svar