När jag läste i aftonblaskan om att det dykt upp virus till Mac-datorer kom jag på att jag borde se över mitt eget antivirusskydd. Jag har tidigare använt mig av Kaspersky, Panda och ett gäng andra program med bra resultat.

När jag letade efter mitt favoritprogram AVG Anti-Virus hittade jag sajten Mjukvara.se där man kan läsa och via länkar ladda ner och testa ett antal brandväggar och antivirusprogram gratis. Sajten fokuserar på brandväggar, antivirusskydd samt hur man får bort skitäckliga spywareprogram. Mjukvara.se har även en läsvärd blogg. Jag laddade ner AVG och sökte igenom burken. Jag hade varit utan att antivirusprogram i ett par veckor och det enda som fanns var några harmlösa cookies.

Under tiden du laddar hem programmen kan du lyssna lite på Holly Cole – cover på Johnny Nash´s I can see clearly now.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Wiki om virus

Wiki om spyware

Wiki om pasta 🙂

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reggad på Commo.se

Ett svar på “Dags att uppdatera med nytt antivirusprogram”
  1. Peter Frank skriver:

    Får jag rekommendera Eset Nod32 (om du använder Windows)?!

    Och ska du ha brandvägg ska du ha en router som ligger mellan linan och datorn. De flesta routrar har inbyggd brandvögg idag. Fördelarna med en router är att snubbarna på Internet ser inte din dator utan den ser din router som är betydligt säkrare än att de ser att du kör med Windows (och därmed alla luckor och hål de lätt kommer in i oavsett hur mycket du kör med antivirus och mjukvarubrandväggar i Windows).

    Undvik DLink!! Det är uteslutande bara problem med dem (buggig mjukvara i dem) och det finns inte en enda jag kommit i kontakt med som det fungerat ok med. Jag rekommenderar LinkSys – de är erkänt stabila.

  2.  
Lämna ett svar