Efter att ha sett Dolans Cadillac och konstaterat att den var medioker så blev jag sugen på att läsa lite Stephen King igen. I källaren ligger en massa King-böcker men de är i pocketformat. Jag kollade över samlingen och fick fram att jag hade 20 inbundna (i bokhyllan) och kanske ett femtontal i pocketversion nere i källaren. När jag i veckan kom över Eldfödd, Jurtjyrkogården, Det och Den förskräckliga apan inbundna skitbilligt så var det bara att slå till. Trots att jag hade dem tidigare i pocketutgåvor. De som finns utgivna på Legenda är dessutom snyggt enhetliga och kommer att göra sig bra i bokhyllan. I texten om Dolans Cadillac skrev jag ju att jag ville ha tag på Nattmaror och Drömlandskap, men med tanke på att jag inte vill betala en femhundring för den svenska så blir det den engelska versionen för en styv femtiolapp (iofs i pocket, men va fan) från amazon.

Jag hittade även världens mest självsäkra och egotrippade människas (på andra plats kommer Zlatan ”ödmjukheten personifierad” Ibrahinovich) självbiografi. Muhammad Alis – Den störste. En bok om ca 450 sidor som gavs ut 1975. Här finns en beskrivning av den engelska utgåvan. Trots att jag hävdar att Jack Dempsey är min absoluta favoritboxare genom tiderna så ska det bli intressant att se vad Cassius Clay har att säga.

Missa inte Hans-Åke Liljas jättebra sajt om King och dessutom en fanclub.

Mer Stephen King här på Kanonfilm:
Köplust
The Mist

Helena på Bokhora skriver om King
Stephen Kings böcker på Bok.nu
Stephen Kings hemsida
Stephen King på Wiki
Stephen King på Imdb
Filmens officiella Svenska hemsida

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar