Den här krabaten mötte jag i mitt trapphus efter ett pass på Må Bättre. Den satt och tittade på mig med mord i blicken uppe i taket. Jag tog upp min kamera och tog en bild. Det gillade han inte. Han gick till attack. Då viftade jag lite i luften och han drog sig tillbaka. Spindlar har jag lite svårt för. Jag har inga probs med andra reptiler som ormar, skorpioner, ödlor, svärmödrar eller liknande. Men spindlar…

Jag har ju till och med ägt en rödknäad fågelspindel, bara för att vänja mig av med min latenta fobi. Men jag sålde den vidare. Det gick inte. Den här spindeln var stor, kroppen var ca 2cm i storlek och benspannet rätt rejält för att vara en svensk art. Han kanske hade dragit i sig lite anabola? Men vad är det för en art tro? Det givna är väl att det är en vanlig husspindel, eller liknande. Och inte alls nåt speciellt som tex en norsk jaktmördarspindel eller nåt annat macho. Stor var han och jag antar att han är kung i trapphuset.

Om du vet vad det är för en spindel så droppa gärna en rad här nedan! 🙂

2 Svar på “Spindeln från helvetet bor i min trapp…”
  1. Hannes Rinneby skriver:

    Tegenaria gigantea

  2.  
Lämna ett svar