Efter de hemska morden i The Stepfather sitter nu Jerry Blake på rättspsyk. Han manipulerar sin omgivning och efter en våldsam flykt är han tillbaka ute i samhället igen. Ivrigt letandes efter en familj att nästla sig in i. När han träffar den nyligen frånskilda Carol och hennes tolvårige son är hans sökande över. Han förför Carol och spelar ett skickligt spel för att få makten över den lilla familjen.

Vi som har sett den första filmen vet förstås vad vi har att vänta oss. Saker och ting kommer snart att gå riktigt fel när Mr Blake ska skapa den perfekta familjen. Jerry har skapat sig en ny identitet som familjerådgivare (av alla yrken) och verkar vara den perfekta familjefadern i Carols ögon. Men det skiter sig snart såklart. Terry O`Quinn är fortfarande bra som psykiskt instabil sociopat/psykopat/perfektionist med våldsamma tendenser när saker inte går som planerat. Hans inneboende ondska vet snart inga gränser och Stepfather 2 har såklart många likheter med föregångaren. Men, den är inte lika intensiv och saknar det bett och driv som föregångaren levde högt på. Då The Stepfather kändes nyskapande (speciellt då den kom) så känns den här mer som en lite onödig upprepning. Den är inte helt illa men långt ifrån så intensiv som ettan. Givetvis kom det en tredje del också men utan O`Quinn. Nu är en remake av originalet här också. Även den utan den duktige O´Quinn.

Stepfather 2 är en recycling av ettan, nästan rakt av. Samma intrig, samma ramhandling, samma skurk och samma tillvägagångssätt, och det är filmens problem. Då den saknar intensiteten hos föregångaren blir del två inte på långa vägar lika bra och resultatet är en film utan själ och som saknar viktiga ingredienser. Det enda som egentligen är bra är just O´Quinns prestation. Har du sett ettan så kanske du vill de den här, men den är definitivt inget måste i filmsamlingen och en trist efterapning av en bra thriller. Betyget blir ljummet.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar