Det är morgonmässa i en kyrka i Boston, och prästen uttalar sin välsignelse över församlingen. Samtidigt går de båda Irländska tvillingbröderna Connor och Murphy MacManus nerför altargången och kysser sin frälsares fötter. Senare samma eftermiddag festar de med polarna på den lokala puben. Men plötsligt händer något som bryter den goda stämningen. Något mycket våldsamt. Nästa morgon blir den excentriske FBI-agenten Paul Smecker tillkallad för att utforska ett groteskt mord på två ryska gangsters. Hans tillvägagångssätt är minst sagt annorlunda. Väl på brottsplatsen sätter Smecker på sig sina lurar och vrider upp volymen på den klassiska operan på högsta volym. Han kastar ett par hastiga blickar på bevismaterialen, delar ut några order och sätter igång utredningen.

Snart börjar bitarna att falla på plats och misstankarna riktas mot bröderna MacManus. Det Smecker inte vet vid denna tidpunkt är att tvillingarna ser sig själva som utvalda av gud. Utvalda att utrota all ondska – ett ändamål som givetvis helgar alla medel.

Handling:
De irländska bröderna MacManus blir anfallna av den ryska maffian på en lokal pub. De löser situationen på sitt eget mycket våldsamma sätt. Nästa morgon blir den excentriske FBI-agenten Paul Smecker tillkallad för att utforska ett groteskt mord på två ryska gangsters. Misstankarna faller på bröderna MacManus, men de släpps i brist på bevis. Det ingen vet är att de tagit på sig rollen som ondskans utplånare – på uppdrag av Gud…

Det var omslagstexten det. Troy Duffy har här lyckats göra en lite ovanlig actionhistoria, lite religiös underton och massor av våld. Bra skådespeleri och en rad smarta ingrepp i historien. Nu tänker jag på scenerna när man klippt in Willem Dafoes rollfigur tillsammans med de båda tvillingarna. En tidstypisk actionfilm med massor av action, lite skämt, cool musik och lite inspiration från t.ex. John Woo, (religion, broderskap, och religiös symbolik) fast i ”lightversion”. I de ledande rollerna ser vi Willem DaFoe, Sean Patrick Flanery, Norman Reedus och Billy Connolly Filmen klockar in på 1,39 och det känns lagom. Filmen bli inte seg och saker och ting händer hela tiden. Rekommenderas för den som gillar actionfilmer med lite annorlunda stuk.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar