Barney Ross är en man utan något att förlora och utan lojaliteter mot något annat den lilla grupp av legoknektar, som han leder. Ross och hans män får vad som verkar vara ett rutinuppdrag att infiltrera och störta den hänsynslösa diktatorn i öriket Vilena. Men mycket snart står det klart för elitsoldaterna att det inte finns något rutinartat i situationen de hamnat i. De måste använda all sin expertis och ompröva alla sina värderingar för att kunna avsluta det de påbörjat. Och kanske rädde den spillra till själ de har kvar. Jaha det var alltså handlingen i stora drag för Stallones nya dreamteamfilm med titeln The Expendables.

The Expendables är det actionspäckade smörgåsbord som den utger sig för att vara. Filmen levererar när det gäller action och machoattityd och är en flirt med alla som älskar överdrivna, välkoordinerade och proffsigt utförda actionscener. Den bjuder på högoktanigt röj, men vi ska vara på det klara med att det inte handlar om småputtrigt charmiga och underhållande actionscener. Nej, tänk hårdför, brutal och humorbefriad action, i samma stil som Stallones senaste Rambofilm. Modern action, och handen på hjärtat har jag nog lite svårt att se positivt på trenden med alla dessa datagjorda blodskvättar och kroppsdelar som flyger omkring. Less is more helt enkelt.

Det är snudd på imponerande hur mycket action man kan klämma in under knappt 100 minuter. På gott och ont, då det ibland blir lite väl mycket av det goda. Däremot märks det att man har en rejäl budget, duktiga tekniker samt en klar uppfattning om vad det är man vill uppnå. Stallone och Statham får mest utrymme och det blir många one-liners under filmens gång. Dolph spelar (galne) Gunnar, och fungerar bra. Hans fight mot den halvmetern kortare Jet Li tog mer än en vecka att spela in och det märks. Stallone själv får en hel del att ta tag i när Stone Cold Steve Austin vill busa lite. Det är dock lite synd att Randy Couture mest får finnas i bakgrunden, han hade det varit kul att se mer av. Detsamma gäller för Gary Daniels, som verkar vara på uppgångjust nu med många roller på gång.

I sina bästa stunder har The Expendables actionscener i världsklass. För de som är sugna på att rensa skallen efter en tuff dag på jobbet är filmen mycket lämplig. Däremot innehåller den inget djup, handlingen är lövtunn och så vidare. Men knappa 100 minuter av röj, häftiga prylar, gubbar med blodådror utanför kroppen, tatueringar, motorcyklar, vapenporr, vackra miljöer, samt saker som säger boom levereras i världens fart. Det är kanske inte helt fel ibland? Grabbigt? Jovars.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar