Så här såg mitt nattduksbord ut i går. Jag har inte läst klart Aron Ralstons bok än men håller på. Den är ganska okej, men för min del kanske det blir lite för mycket klättringsberättande. Boken blir nu film och trailern finns HÄR.

Kjell Eriksson berättar om en uppväxt på sjuttiotalet och det finns mycket man känner igen sig i och som faktiskt inte är så trevlig läsning. Skolpedagogiken som Kjell beskriver med den äran lämnar en bitter smak i munnen och man inser att det fanns en hel del personer som jobbade som lärare förr som var rätt trasiga inne i huvudet. Underhållande blir det i alla fall.

Per Anderssons bok om Jan Stenbeck var ungefär lika välberättad och intressant som jag hade räknat med. En mycket spännande bok, om en man som verkligen förändrade mediasamhället. Jag undrar verkligen hur mediakartan hade sett ut om inte pionjären Stenbeck hade funnits, och radikalt förändrat den svenska massmedian och teknikutvecklingen.

Den skarpögde ser också boken om Billy The Kid som ligger längst upp. En välberättad och väl researchead bok om vilda västerns mest beryktade karaktär. Uppbyggd i korta kapitel med massor av fotnoter och referenser som ger en spännande bild av vem William Bonney egentligen var och hur det gick för honom. Den amerikanske historikern och författaren Robert M Utley har lagt ner ett hästjobb på den här boken.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar