Jaha, filmen om Facebook är här. Hur spännande kan det bli tro? Med David Fincher bakom spakarna finns i alla fall rejäl potential. Vi börjar med handlingen, som de flesta av oss känner till: En sen kväll 2003 sätter sig Harvardstudenten och dataprogrammeringsgeniet Mark Zuckerberg ner vid sin dator och börjar intensivt jobba med en ny idé. Ur allt bloggande och programmerande växer det fram som snabbt ska komma att bli ett globalt socialt nätverk och en revolution inom kommunikation. Bara sex år och 500 miljoner kompisar senare är Mark den yngsta miljardären genom tiderna… men för den här entreprenören så leder framgången till både privata och rättsliga komplikationer.

Det som slår mig direkt är hur Mark Zuckerberg framställs. En torr osympatisk nörd, med taskig attityd, urusel social kompetens som dessutom har ett ego som ställer till det rejält för sig. Han är i vissa scener charmig och underhållande med sina vassa repliker, men under hela filmer sitter jag och håller tummarna för att Eduardo Saverin ska smiska upp Zuckerberg och Napstergrundaren Sean Parker så att det heter duga. Mer avslöjar jag inte.

Hur som helst så är filmatiseringen om Facebookgrundaren Mark Zuckerbergs sociala nätverk en väldigt bra film. Faktum är att den tillhör årets bästa filmer! Jag hoppades att den skulle vara hyfsad men jag blev otroligt positivt överraskad. Med rappt tempo, snyggt foto och synnerligen bra skådespelare har Fincher styrt ihop en sevärd och intressant historia som trots sitt torra tema faktiskt blir spännande.

Okej, det är ju inte Die Hard direkt, men att få en historia om Facebook att engagera är säkerligen en utmaning. En annan positiv detalj är att en av de mest underskattade tv-skådespelarna gör en bra roll i filmen, på ålderns höst. Jag pratar om Falcon Crests underdog Michael Channing, som spelas av David Selby. Här spelar han advokaten Gage och gör det bra. Mer roller åt Selby tack. Andrew Garfield är också bra i rollen som Wardo. The Social Network rekommenderas verkligen!

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar