Visst tittade jag på tv-serien A-Team när jag var mindre. Men den tillhörde inte mina favoriter. Nu är filmen här och rollistan med Liam Neeson, Jessica Biel och Bradley Cooper ser lovande ut. Dessutom finns knasbollen och MMA-fightern Quinton Rampage Jackson i rollen som B.A Baracus.

Mr T ville inte vara med då han tyckte att filmen till skillnad från tv-serien var alldeles för våldsam och onödigt nasty. Hedervärt kan tyckas, men finns det något underhållningsvärde i filmen då?

Något som talar för att A-Team kan vara bra är att den är regisserad av Joe Carnaham. Mannen bakom den väldigt imponerade lågbudgetthrillern Narc. Här har Carnaham mycket större budget (sjuhundrasjuttio miljoner kronor) och det kan nog bli åka av. I alla fall hoppas jag det.

Det drar igång rejält med en inledning i Mexico, med elaka mexikaner, en biljakt med en Lamborghini Diablo som sedan följs upp av en hel rad med raffel för oss actionälskare. Självklart med en hel del humor insprängt här och var. Faktum är att jag gillar det. Filmen har en fiffig och charmig ton och är trots vissa inslag av CGI (speciellt i flygscenerna) en rejält underhållande actionkomedi som i vissa stunder är helt sanslös i sin framtoning.

Realism? Glöm det, men underhållande är den verkligen. Dessutom fungerar skådespelarna väldigt bra tillsammans, och är inte Sharlto Copley ruskigt lik Luke Wilson i vissa scener? Huvudkaraktärerna görs med både pondus och med humor och det är inte bara dessa som spelar bra, Patrick Wilson är mycket bra som sliskig agent och detsamma gäller för Brian Bloom som kylig hårding. Det var länge sedan jag såg en så underhållande och välgjord actionfilm, givetvis en dyr bagatell i filmvärlden. Men, den är faktiskt skitkul! Om man tar den på rätt sätt vill säga.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar