The Children heter en Engelsk rysare som fått bra betyg och blivit lite av en snackis bland filmälskare. Filmen är en engelsk rysare gjord på låg budget med relativt okända skådespelare och för regin står Tom Shankland.

Två familjer firar nyår tillsammans på ett gods. God mat, umgänge och fin whiskey står på schemat. Tillsammans har de båda familjerna en hel skock med ungar i varierande åldrar.

The Children är ren och skär terror från barnens sida. När de förvandlats till elaka psykopater som utstuderat gör sitt bästa för att ta sina föräldrar av daga går ingen säker. Shankland bygger upp stämningen smart och planterar hela tiden in saker i handlingen som gör att man får en smått olustig känsla för filmen. Men det som stör en mest är att föräldrarna är så satans tröga.

Om man åker kälke nerför en backe och ser att ett av barnen väldigt strategiskt riggar upp en grep hundra meter framför släden, varför hoppar man inte av? Eller försöker styra åt sidan? Om ett barn klättrat upp i en lekställning som är 1,80 hög, varför klättrar man då som förälder upp och försöker få ner ungen när det går precis lika bra att lyfta ner ungen stående? Den här typen av ologiskt agerande finns det gott om i filmen och det stör.

Okej, det är klart att det är film vi snackar om men det stjälper tyvärr hela filmen. Sedan är klippningen helt urusel, och det gör att man undrar om ungarna är i närheten eller långt borta hela tiden. Just klippningen har filmen fått massor av kritik för och det är inte konstigt då den känns helt sönderhackad och ologisk. The Children hade kunnat bli riktigt bra om man ansträngt sig lite. Nu är det bara en udda och stundtals småspännande rysare som lämnar en hel del att önska. Rekommenderas inte.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Ett svar på “The Children – Elaka psykopatungar”
  1. […] på temat läbbiga barn på film: The Unborn The Children Omen Ensam […]

  2.  
Lämna ett svar