Aaron Green är anställd på ett skivbolag och som får 72 timmar på sig att föra den gamla rocklegenden Aldous Snow från London till en konsert i Los Angeles där han ska göra comeback. För att inte riskera att bli av med jobbet måste Aaron navigera genom minfält av galenskap och syndiga frestelser för att Snow ska komma på plats i tid till den berömda Greek Theatre!

I sina bästa stunder är Get Him To The Greek otroligt rolig. Russel Brand spelar sin Aldous Snow med stor karisma och passar perfekt som en avdankad rockstjärna helt utan självdistans eller smak. Mediasatiren i filmens inledning är helt genial. Regissören Nicholas Stoller som tidigare gjort den väldigt underhållande Forgetting Sarah Marshall (i Sverige känd som Dumpad) har med den här filmen gjort en väldigt lyckad spin-off och återanvänt Brands superskruvade karaktär och gett honom en egen film.Sedan är Judd Apatow med på ett hörn och det är ju inte första gången han samarbetar med Hill, med lysande resultat.

Sedan är det kul att se Jonah Hill i en mer normal roll. Här är han riktigt bra tillsammans med Russel Brand och man kan bara tänka sig hur kul de haft under inspelningen. Humorn är inte alltid rumsren men riktigt vass och en sanslöst lyckad drift med musikbranschen och med avdankade gamla popstjärnor. Det dräller dessutom av såna i filmen och många kändisar gör cameoroller. P Diddy spelar faktiskt bra i rollen som skivbolagsdirektör, håll även ögonen öppna då Dee Snider (Twisted Sister) dyker upp. Lars Ulrich (Metallicas överjävligt girige trummis) spelar förresten Aldous bittra kärleksrival och Russel Brand fyrar av en av de senaste årens bästa replik när han stört sig på Ulrich och asförbannad skriker ”Why dont you go and sue Napster, you little Danish twat!”, klockrent!

Filmen imponerar stort på flera plan, dels på grund av den härligt skojiga musiken, sen finns här en del helt sanslöst kul och snyggt tajmade scener. Detta toppas samtidigt med en skopa allvar. Detta tillsammans gör Get Him To The Greek till en av årets absolut bästa filmer. Den är snudd på suverän och som komedi har den det där lilla extra. Jag hade skitkul när jag såg den och vill redan se den igen. Glöm inte bort det suveränt maffiga soundtracket!

Blu-rayutgåvan är svinfin med massor av extramaterial och annat trevligt. Väl investerade 221 kronor på en känd utländsk näthandel.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar